Het Biljartcentrum Uden aan de Neringstraat-West.
Het Biljartcentrum Uden aan de Neringstraat-West.

Open Udense Kampioenschappen driebanden Groot

  •   keer gelezen   Sport

UDEN - Biljartvereniging Uden houdt in de maand januari de Open Udense Kampioenschappen driebanden Groot in haar clublokaal Biljartcentrum Uden aan de Neringstraat-West 1.

De 48 deelnemers zijn verdeeld in twaalf poules van vier spelers, waarin wordt gespeeld op handicap, zodat ook de mindere biljarters kans maken om van de toppers te winnen. Deze eerste ronde wordt verspeeld op alle zaterdag- en zondagmiddagen van van 2 t/m 17 januari.
Enkele regionale toppers als Nicky van Venrooy, Dirk Thiele, Reinice Burgemeester, Geert-Jan Manders en Jac Janssen doen mee.
De twaalf poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. Alle nummers twee en drie uit de poules spelen een tussenronde op de dinsdagavonden 19 en 26 januari. Uiteindelijk blijven er vier winnaars over die eveneens doorgaan naar de achtste finales, die gespeeld worden op zaterdagmiddag 30 januari. Zondagmiddag 31 januari wordt het toernooi voltooid met de kwartfinales, de halve finales en de finales. Publiek is van harte welkom; de toegang is gratis.

Uitgroeien
"Door een goede organisatie hopen we dat het toernooi de komende jaren verder zal uitgroeien en een vaste plaats zal krijgen op de regionale biljartkalender", aldus de organisatie van de Open Udense Kampioenschappen Driebanden groot. Het verloop van het toernooi is te volgen op www.biljartcentrumuden.nl

Meer berichten