Korfrakkers na rust ruim langs Swift (+audio)

Sport 92 keer gelezen

VELDEN  (Lbr) – Slechts drie punten achterstand had tegenstander Swift voor aanvang van de wedstrijd met Korfrakkers. De koploper uit Erp ging stroef van start in Sporthal De Vilgaard Velden. Na een 3-4 ruststand werd het in de tweede helft een 'walkover ' en werd het een 7-17 zege.

Door: Peter Kuijpers

De Erpsen startte met het vak Heleen van den Nieuwhof, Monique van der Ven, Anke Verstraten en Maud Kanters dat aanvallend begon. Het tweede vak werd bevolkt door Janine Delisse, Eline Kerkhof, Maaike van Oort (A) en Chantal van den Akker. Het tempo was veel te laag en dat gaf Swift behoorlijk wat lucht. De Erpsen hadden het geluk dat er van Limburgse kant slecht geschoten werd. Trainer Jack Kop Janssen: "Het was voor rust ronduit slecht. Het tempo lag veel te laag. Gooi je er wat vaart in dan speel je ze voor rust al weg. Na rust hebben we dat ook gedaan, dat weer wel."

Pas na 11 minuten was het Anke Verstraten die het gat in de gele mand vond. Monique van der Ven en Eline Kerkhof brachten de stand op 0-3 Twee treffers kort achtereen waarvan een middels een stip van Shenna Janssen bracht Swift weer op één punt. Plots ging het brandalarm af. Iedereen nam het schouderophalend tot zich, maar scheidsrechter Dennis Plantinga sommeerde de groepen naar binnen of beter gezegd naar buiten. De schrik was maar van korte duur. Een rookbommetje zou de oorzaak zijn. In het tumult 'vergat'de tijdwaarnemer de klok weer in te schakelen, waardoor de één seconde net voldoende was voor Swift om met 3-4 te gaan rusten.

Na rust stortte de Veldense hoop snel ineen. In een tijdsbestek van tien minuten liepen de gasten uit Erp weg naar een 4-9 voorsprong. Bij Swift verdween het echte geloof waardoor Korfrakkers lekker uit kon lopen naar 4-14. Janssen riep Maud Kanters en Chantal van den Akker naar de kant en bracht Marlou Hulsen en Maud van Boxtel. Janssen: "Een touch met het team houden is belangrijk. Ik heb al die meiden nodig. Met acht man kom je niet in de finale. Een slechte eerste helft, maar de tweede maakte weer veel goed. Komende zondag komen ze naar Erp." Bij 7-17 floot scheidsrechter Plantinga af ook hij kon terugkijken op een prima wedstrijd van zijn kant.