Niels van Casteren, Bert Ruijsch en Dennis Dekkers (vlnr) gaan alledrie bij een andere club aan de slag (collagefoto Peter Kuijpers).
Niels van Casteren, Bert Ruijsch en Dennis Dekkers (vlnr) gaan alledrie bij een andere club aan de slag (collagefoto Peter Kuijpers).

Trainerscarrousel draait op volle toeren

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | De afgelopen tijd was voor veel voetbaltrainers een hele spannende. Het lijkt wel of het elk jaar meer dringen wordt naar de beschikbare stoelen bij de grotere clubs. Dit jaar ging de carrousel extra hevig draaien omdat zowel UDI'19 als Blauw Geel'38, OJC Rosmalen en Gemert op zoek gingen naar een nieuwe technische baas in de dug-out. Een kleine reconstructie.

door Willy Rooijakkers

Bij UDI'19 was men het er na vier jaar wel over eens dat trainer Bas Gösgens weliswaar overeind was gebleven en redelijk goed werk heeft afgeleverd maar ook besefte men dat het tijd werd voor iemand anders. Op zich na zo'n periode ook de meest normale gang van zaken. Technisch manager Mario Boselie, een maand of twee geleden: "We gaan een procedure volgen, mensen kunnen solliciteren. Ik heb echter natuurlijk ook mijn favoriet in deze." Die favoriet was al een paar jaar lang Gemert-trainer Bert Ruijsch. 

Blauw Geel'38
Ondertussen was Bert Ruijsch ook nadrukkelijk in beeld gekomen bij Blauw Geel'38 maar na prettige gesprekken liep dat spoor dood. De Veghelaren schakelden meteen door naar Niels van Casteren, de jonge Herpenaar die het bij DESO zo aardig heeft gedaan. Volgens Blauw Geel stond Van Casteren eerder al hoog op de lijst maar men verkeerde in de veronderstelling dat hij nog een jaar bij DESO zou blijven. Niels van Casteren heeft een heel ander profiel dan Ruijsch, immers is Van Casteren nog relatief jong (36) en Ruijsch wat ouder (54) en daardoor is er automatisch een gapend gat qua ervaring. Een BG-er verwoordde het zo: "Profielschets is een soms verkeerd uitgelegd begrip. We zochten iemand met kwaliteit en dat heeft Niels." Wat insiders echter ook al wisten: Bert Ruijsch wachtte in zijn hart sowieso al op UDI'19 en andersom werd zijn naam breed gedragen binnen de Udense club. Een goed uitgangspunt. Net voor het nieuwe jaar kwam alles rond. Bert Ruijsch: "Ik voel me bevoorrecht dat ik bij deze club mag gaan werken. Als je eerst zes jaar bij Gemert hebt gewerkt en dan ook nog naar UDI'19 kan dan is dat geweldig." Het grootste compliment voor de coach is dat hij ondanks de rivaliteit tussen beide clubs Gemert door de voordeur kan verlaten en altijd kan blijven rekenen op een warm welkom. 

Interessant
Het wordt dus erg interessant volgend seizoen om te zien hoe het allemaal gaat lopen. Niels van Casteren is een jonge vent met potentie, het is leuk om te gaan volgen hoe hij in Veghel de volgende stap gaat zetten. Dennis Dekkers moet in Gemert de man vervangen die de club een paar jaar terug nog landskampioen bij de zondagamateurs maakte en dat is dus automatisch een zware erfenis. In Uden zijn er misschien op het moment wel de meeste ambities. Ruijsch: "UDI'19 wil in de topklasse gaan spelen en het liefst moet dat gebeuren met aantrekkelijk voetbal." En daarnaast moet dat ook gepaard gaan met zo min mogelijk spelers van buitenaf. De Parkzichters hebben aardig wat eigen talent achter de hand en spelen sowieso al met veel Udense jongens in het team. Zaak wordt het om de komende tijd goed te gaan kijken naar wat er wel of niet nodig is. 

Lees het complete artikel woensdag in Udens Weekblad

Meer berichten