Veel indoorsport komend weekend (Foto Peter Kuijpers)
Veel indoorsport komend weekend (Foto Peter Kuijpers)

Indoorsporten volop van start komend weekend

  •   keer gelezen   Sport


De feestdagen zijn passé en gaan diverse zaalcompetities weer van start. Het amateurvoetbal trapt pas af in het weekend van 24 januari, de zaalsporten komen het aanstaande weekend al aan bod. De Topklasse korfbal beet zelfs afgelopen zondag de spits al af en beleeft komend weekend merkwaardig genoeg hiervan de returns. Een overzicht.

Door: Peter Kuijpers

Korfrakkers begonnen sportief gezien uitstekend afgelopen weekend. In Velden werd met 7-17 gewonnen van Swift. De bond heeft dit programma naar voren gehaal en een week later de returns vastgesteld. Over de reden hiervan bestaan verschillende lezingen. Naar verluidt zou een van de reden zijn de nieuwe opzet met betrekking tot de playoffs wat nu een 'The best of three' is geworden. Zondag komt Swift naar Erp waar thuisclub Korfrakkers zwaar favoriet is, dat mag duidelijk zijn. Voor het gemak vergeten we de zwakke eerste helft even en richt de club zich ongetwijfeld op het herstel in de tweede helft. De wedstrijd in Sporthal Ter Aa begint om 14.45 uur.


 

Volleybal Saturnus – Hajraa (vrouwen)
De vrouwen van Saturnus pakken zaterdag de draad weer op. Op bezoek komt studentenclub Hajraa uit Eindhoven. De Lichtstad vrouwen van Hajraa staan drie punten los van Saturnus met een wedstrijd minder gespeeld dan de Udense. Een zware kluif deze wedstrijd tegen een team dat zich knap genoeg goed weet te handhaven in de derde divisie. Hajraa is puur afhankelijk van de inbreng van studenten die per definitie passanten zijn. De laatste wedstrijd van 2015 werd in Beugen met boter en suiker verloren van Achilles . Menigeen vroeg zich af hoe een team zo diep door de hoeven kan gaan. Het team zakte door deze 'uppercut' weer terug in de grijze middenmoot. Hopelijk heeft de verplichte rust voor het team van coach Hubert van Hout wat goed gedaan. Wellicht keren enkele coryfeeën weer terug bij het team. Lette van den Heuvel en Anke van de Rijt in elk geval, waar Loes Boley nog een vraagteken is. Kelly Kunz is genezen van haar kruisbandruptuur en doet krachten op in een lager team. Haar rentree is meer dan welkom. Om 18.30 uur bent u meer dan welkom in het Muzerijk in Uden.


Volleybal Ledub – Saturnus (mannen)
De Saturnus mannen sloten 2015 prima af. Met een 3-1 zege werd het derde team van HLB van Daal teruggestuurd naar Den Dungen.  Een leuke opsteker en nog beter: een goed resultaat om de feestdagen mee in te gaan, al bleef het bonus helaas uit in het Muzerijk. Door de winst bivakkeren de Udenaren met een vijfde plek weer in het linkerrijtje en daar is het goed toeven. De prestatie van de Saturnus mannen is des te beter gezien het team van coach Peter van Hout behoorlijk wat tegenslagen te verwerken kreeg met blessures. Er is wat licht aan de horizon, waar onder anderen Erwin de Groot na drie maanden blessureleed weer terug keert bij het team. Zaterdag gaat de reis naar het verre Budel waar om 19.00 in Sporthal De Zuiderpoort het tweede team van Ledub de tegenstander is. Gezien de stand op de ranglijst moet winst mogelijk zijn.


Basketbal Barons – Attacus (mannen)
Voor de mannen van Attacus begint 2016 met twee uitwedstrijden. Komende zaterdag spelen de Veghelaren uit naar Barons in Breda. De wedstrijd daar in De Doelen begint om 17.15. uur. Een week later is de wedstrijd wederom op verplaatsing. Dan volgt het duel met New Stars uit Nieuwegein. De wedstrijd in Sporthal De Waterlelie begint daar om 19.00. De maand december in 2015 was succesvol. Alle drie de wedstrijden: Virtus (74-85), MSV (100-61) en River Trotters (37-72) werden in winst omgezet. De stand in de Eerste Divisie B is wat vertekend. Attacus staat vierde, maar loopt een paar wedstrijden achter en kan virtueel een paar plaatsen stijgen. Voor de eerste thuiswedstrijd is wachten op 30 januari als in de Zwijsen Sporthal, Virtus uit Werkendam de tegenstander is.


Attacus – Achilles'71 (vrouwen)
De coaches Arno van Brakel en Gaston Huijsmans kunnen in 2016 gelijk vol aan de bak. Naar de Zwijsen Sporthal komt zaterdag de nog ongeslagen koploper Achilles'71 uit Nuenen.  Attacus staat op  een prima vierde plek die 2015 afsloten met een nederlaag thuis tegen Vido (48-74) uit Veldhoven. Met de topper tegen Achilles''71 en een week later opnieuw thuis tegen de studenten van Tantalis uit Eindhoven, kunnen er zaken worden gedaan. Kan Attacus voor een verrassing zorgen en de koploper de eerste punten afsnoepen. Op die vraag komt zaterdag een antwoord. De opgooi is om 17.30 uur.


Meer berichten