Hajraa slaat de bal door het Udense blok (Foto: Peter Kuijpers)
Hajraa slaat de bal door het Udense blok (Foto: Peter Kuijpers)
+audio

Saturnus sterkste tegen 'zangkoor' Hajraa, heren winnen bij Ledub

  •   keer gelezen   Sport


UDEN – De Udense vrouwen revancheerden zich voor de 4-0 nederlaag onlangs tegen Achilles in Beugen. Met een 3-1 winst bleef Saturnus aan de goede kant van de score. Een leuke wedstrijd voor weinig publiek, dat vermoedelijk Nederland zag verliezen van Rusland. De studenten uit Eindhoven lieten met tijden zien dat ze best aardig konden volleyballen, maar de tactiek van coach Hubert van Hout gaf de doorslag. Setstanden: 25-22 25-15 18-25 en 25-17.

Door: Peter Kuijpers


 

De winst op een ploeg uit het linkerrijtje gaf de Udensen zeker vertrouwen. Daar was het coach Hubert van Hout roerend mee eens. Van Hout: "We hebben slim gespeeld. Vooral de slagkracht van die nummer zeven ( Lindy Nabben red.) brak ons vaak. Dat hebben we later goed opgelost. Mooie zege ik ben er in ieder geval blij mee." Leider en manager Matthijn Kunz was niet gecharmeerd van het gezang van de Eindhovensen. "Prima dat je dat doet, maar deze teksten waren vaak ordinair. Er zitten nog jonge kinderen in de zaal dat kan je niet maken. We hebben er nog op gereageerd, maar dat deerde ze niet. Ik vind dat de scheidsrechter hier iets van moet zeggen." De tekst zullen we u onthouden maar dat het prima rijmt op 'gieten en Pieten' mag duidelijk zijn. Op de platitudes na was het ook wel een studentikoze vertoning in de wereld van het keurige volleybal, die soms op de slappe lachspieren werkte.

Sifa van Zutphen
De eerste set leek bij 19-12 weinig problemen op te leveren. Echter toen  Powerhouse Lindy Nabben aan het net verscheen kwam Hajraa terug naar 24-22, maar de Udensen finishten met 25-22 en pakten de eerste set. Loes Bolley en Anke van der Rijt maakten aan het einde van de set hun opwachting na veel blessureleed. Set twee ging tot 12-11 gelijk op maar Debby de Graaf nam het voortouw en ook die set verdween in de Udense tassen met 25-15. De gasten uit Eindhoven begonnen booming in set drie. Saturnus stond erbij en keer er naar, maar verloor wel met 18-25. Na een aanvankelijke 2-6 achterstand in de vierde set, kwam het team van coach Hubert van Hout terug en erover. Na 14-11 liep Saturnus  verder weg. Het blok werkte prima en vormde een betonnen muur met een sterke Sifa van Zutphen op de barricade werd het 15-20. Lieke van Vliet kreeg de handen in het Muzerijk weer eens op elkaar na een leep achterwaarts balletje.  Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij 17-25. 

Hoger eindigen
Susanne Schieck kon terugzien op een prima optreden tegen Hajraa. Schieck: "Nou dank je wel. Ja heerlijke overwinning vanavond. Dat hadden we nodig na de afstraffing in Beugen." De Eindhovense speelt voor het tweede seizoen bij de club uit Uden. "Ik heb het best naar mijn zin. We trainen hard en we leren veel van trainer Rudi Kun Kuti. Een uitstekende trainer. Soms zou ik wat meer vaart in de trainingen willen zien als we te lang stil staan. Voor het overige niets dan lof. We gaan beslist nog hoger eindigen met dit team, dat zit er zeker in. Ik wil graag nog een paar jaar spelen, vind het spelletje nog veel te leuk."

Susanne Schieck in het programma -Wakker worden met SkyLine.- 

Beluister hier het fragment


De Mannen van Saturnus wonnen ook. In Budel werd het een 1-3 zege. Setstanden: 21-25 25-21 11-25 en 22-25. Theo de Vrede van Skunk was toevallig daar en maakte deze fraaie foto's.


Meer berichten