Koningscross is een nieuw evenement tijdens de StREEKweek.
Koningscross is een nieuw evenement tijdens de StREEKweek.

StREEKfeest breidt uit met Koningscross

  •   keer gelezen   Sport

REEK - Het stREEKfeest vindt van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 april voor de achtste keer plaats in Reek. Stichting Evenementen Reek (SER) is druk bezig met de organisatie van het evenement met een breed en gevarieerd programma. Zo zijn er feestavonden op 23 en 26 april en wordt op 27 april Koningsdag gevierd. Dit jaar komt er een nieuwe sportieve dagactiviteit bij. In het weekend van 23 en 24 april worden op het terrein namelijk ook motorcrosswedstrijden gehouden.

Om de Koningscross tijdens stREEKfeest te houden is SER de samenwerking aangegaan met motorsportvereniging MAC St. Christoffel uit Schaijk. Deze club organiseert elk jaar een crossevenement eind april op de weilanden aan de Waterstraat in Schaijk. Om de toekomst van het evenement veilig te stellen, is aangeklopt bij het stREEKfeest.
Voor MAC St. Christoffel biedt de nieuwe locatie met een compleet ingericht evenemententerrein de mogelijkheid zich meer te concentreren op de organisatie van de wedstrijden. SER neemt het extra werk uit handen. Het gezamenlijke evenement krijgt niet alleen een sportief maar ook een sociaal maatschappelijk karakter.

Inloopavond
Voor omwonenden en andere belangstellenden wordt donderdag 28 januari om 20.00 uur een inloopavond gehouden in Het Wapen van Reek. Die avond geeft de organisatie een nadere toelichting over het evenement en worden vragen over de opzet en locatie van de geplande Koningscross beantwoord.

Meer berichten