RC Octopus tegen RC Eemland.

RC Octopus wint met gemakt van RC Eemland in Amersfoort

Sport 185 keer gelezen

UDEN | Na de ontsnapping van vorige week in de laatste seconde, was RC Octopus er deze week alles aan gelegen orde op zaken te stellen. Vooral in de tweede helft lieten de Udenaren het spel zien wat vorige week ontbrak, gestructureerd rugby. Het tweede team van RC Eemland werd dan ook met een ruime 13-72 overwinning opzij gezet.

Meteen vanaf de kick off gaat RC Octopus vol in de aanval. In het eerste kwartier houden beide teams elkaar goed in evenwicht. RC Octopus blijft echter nog te veel penalty's weggeven. In de 27ste minuut wordt Robin Raaijmakers daarvoor bestraft met geel en mag 10 minuten aan de zijlijn toekijken. Ondanks de ruime voorsprong na de eerste helft, kan RC Octopus coach Mathew Cripps niet geheel tevreden zijn over de prestatie van de Udenaren. RC Octopus lijkt de concentratie niet goed vast te houden waardoor er fouten in het spel sluipen. De boodschap van Cripps is helder: focus!

Aan deze boodschap wordt in de tweede helft dan ook gehoor gegeven. Octopus begint veel gestructureerder te spelen. In het laatste kwartier lijkt de concentratie weer wat weg te zakken bij RC Octopus. Doordat de Udenaren tackles beginnen te missen, breekt RC Eemland door de linies en nog een try te scoren. RC Octopus brengt daarna de rust terug in het team en speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Toch wordt in de slotminuut nog even aangezet en is het opnieuw Lars Hanegraaf die het try-gebied van RC Eemland weet binnen te dringen. Met de conversie van Christopher als laatste actie van de wedstrijd, stapt RC Octopus met een 13-72 overwinning van het veld.