De Brabantse kampioenschappen acrobatische gymnastiek vonden dit weekend plaats.
De Brabantse kampioenschappen acrobatische gymnastiek vonden dit weekend plaats.

V&K op kampioenschappen acrobatische gymnastiek

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | De eerste wedstrijd acrobatische gymnastiek van het nieuwe seizoen stond afgelopen weekend op het programma. Namens de Udense gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht namen 27 teams deel aan deze kampioenschappen. Zij hebben hard getraind, wat resulteerde in mooie oefening en een aantal podiumplaatsen: 5x goud, 2x zilver 5x brons.

In het E-niveau wist het team van Babette v/d Berg, Tess van Barneveld en Nina van Ansem en het team van Fleur Stevenaar en Robin Meeuwesen met plezier en beheerste elementen een bronzen medaille te bemachtigen. In hetzelfde niveau hebben het team van Bibi van Herwaarden, Jip v/d Zanden en Jony Kanters (6e plaats) en het team van Marloes Smits en Anne Rutten (4e plaats) mooie punten behaald.
In het D- niveau hebben maar liefst drie teams een gouden medaille behaald. Jitske van Dijck en Femke v/d Wijst, Joep Sauvé en Sanne Frencken, Evi Butteling en Elle van Dijk hebben allen een strakke oefening met hoge elementen laten zien en hun eerste plaats zeker verdiend. Fleur v/d Aa, Evelien Smits en Julie Delfos (6e plaats) en Sophia Schepens, Kim van Boxtel en Maud Rooijakkers (4e plaats) hebben ook laten zien hun elementen en oefening te beheersen. Helaas ging bij Lot Elie en Marieke Kouwenberg (5e plaats), Juul Cornelissen en Lindy Bright (8e plaats), Jennifer v/d Burgt, Lisanne Hurkmans en Lynn Rijkers (9e plaats) en Iris Muller en Mirthe van Eenbergen (10e plaats) soms niet alles zoals we gewend waren, maar ook deze oefeningen zagen er verder netjes uit.
Natascha Oosterhof en Femke L'Ortye hebben in het C-niveau twee prachtige oefeningen laten zien waarbij ze vol overtuiging ruimschoots een eerste plaats hebben gehaald. Merel Denissen en Liz van de Heijden hebben hele mooie, strakke, overtuigde oefeningen laten zien en een mooie bronzen medaille behaald. Nina v/d Bungelaar en Ilse v/d Burgt (4e plaats) en Maud Cornelissen, Petri v/d Burgt en Anna Verwegen (7e plaats)hadden pech bij een element, maar hebben bewezen dat zij thuis horen in het C-niveau.
In het B-niveau hebben Lotte Rovers en Indy Bongers hebben weer indruk gemaakt met hun mooie salto's. Zij hebben een mooie 2e plaats gehaald. Meike Keetels, Renee van Erp en Fenne van Dijck hebben hoge ogen gegooid met hun mooie verschijning op de vloer. Ze hebben ook een bronzen medaille behaald. Lynn Bongers en Stef van de Locht hebben laten zien dat zij volledig klaar zijn voor het komende wedstrijd seizoen. Vol overtuiging en zelfvertrouwen was de 1e plaats overduidelijk voor hun. Britt van Dijck en Ilze Thoonen (4e plaats) hebben twee goede oefeningen laten zien waarbij ze vol zelfvertrouwen hun dansen hebben laten zien. Sophia Bergen en Janne L'Ortye (6e plaats) begonnen niet sterk aan hun balans-elementen, maar hebben de jury met helemaal ingepakt met hun mooie dans en tempo-oefening.
In het pupillenniveau hebben Lieke Frencken, Liz Verstegen en Indy Smits met hun hoge salto's een zilveren medaille behaald. Fenna Pepers en Romy de Groot behaalden een bronzen medaille met strakke elementen en een mooie gestrekte salto. Renske v/d Burgt en Roos bongers (4e plaats) hebben ook laten zien ook in dit niveau hoge punten binnen te kunnen halen met hun hoge, stabiele elementen.

Meer berichten