De Highland Games worden op 5 juni voor het eerst in Uden gehouden.
De Highland Games worden op 5 juni voor het eerst in Uden gehouden.

Highland Games voor het eerst in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Sterke mannen die de strijd met elkaar aangaan. Dat is het oorspronkelijke concept van de Highland Games. Het concept is overgewaaid uit Schotland waar in de middeleeuwen de 'clan- spelen' jaarlijks werden gehouden. De stoere spelen komen nu ook voor het eerst naar Uden, maar in een iets ander jasje. Goed nieuws voor de vrouwen, zij mogen met deze onofficiële versie namelijk ook meedoen.

De Highland Games worden op 5 juni van 12.00 tot 18.00 uur gehouden in het Bevrijdingspark in Uden. Zestien teams zullen daar strijden om de sterkste 'clan' van de regio te worden. Er zijn verschillende onderdelen zoals een paal werpen, een boomstam werpen en een gewicht omhoog houden.

Dat de Udenaren er zin in hebben blijkt wel uit het aantal inschrijvingen. In totaal kunnen er zestien teams van zes personen meedoen, maar er is nu nog maar plek voor zes teams. Maar wat moet je als deelnemer in huis hebben? "Doorzettingsvermogen!", aldus organisator Perry Witlox van Life (Tour) Management. "Maar het gaat vooral om het plezier maken. Natuurlijk maak je meer kans om te winnen als je een team vol sterke mannen hebt, maar het gaat ook om de fun."

Ook voor de wat minder sportieve Udenaren is er genoeg te beleven. Zo is er een show met roofvogels, worden er kunstwerken gemaakt van hout met een kettingzaag, is er een luchtkasteel, een kudde schapen en lekkere muziek. Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Het winnende team krijgt een geheel verzorgde avond bij Sam's Bistro voor twaalf personen. Opgeven kan via hlgu@lifetourmanagement.nl. Deelname kost 5 euro.

Meer berichten