Het Easter Open Toernooi wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden.
Het Easter Open Toernooi wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden.

Easter Open toernooi met Pasen

  •   keer gelezen   Sport

REGIO | Ook dit jaar is het internationale jeugdvoetbaltoernooi Easter Open weer volledig bezet tijdens Pasen. Op maar liefst 15 locaties in Zuid-Nederland en één locatie in Zuid-Holland komen tijdens deze drie dagen zo'n 500 enthousiaste jeugdteams hun voetbalkunsten vertonen. Speelstijlen uit 14 verschillende landen zullen zich meten met elkaar in een onderling toernooi. Zo zijn onder andere de meiden van Manchester United te zien en neemt er weer een team deel uit de sloppenwijken van Colombia.

Het toernooi wordt gespeeld op de sportparken van: Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Rijkevoort, Sint Hubert, Stevensbeek, Venhorst, Volkel, Wanroij, Wilbertoord en Sassenheim (Ter Leede).
Dit jaar vindt de opening plaats op vrijdag 25 maart in het landschapspark te Mill. Naast de gebruikelijke vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen worden gepresenteerd, zal er rond de klok van 21.30 uur wederom een spectaculaire vuurwerkshow te zien zijn. Als klapper op de vuurpijl kan de jeugd zich de hele avond vermaken in de 'Fun Arena'.
Gedurende het toernooi zal 'Respect' centraal staan. Respect voor de trainer/leider, Respect voor de tegenstander, Respect voor de scheidsrechter en Respect voor de medespeler.
Na de opening worden op zaterdag 26 maart de eerste wedstrijden gespeeld. Elke deelnemer gaat naar huis met een leuke attentie, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met de 'Easter Open Trofee'. Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams, waarbij zij de eerste dag teams van verschillende nationaliteiten treffen. Op de tweede dag zijn de finalerondes.

Meer berichten