Monique van de Ven met haar korfballende dochters (Foto: Peter Kuijpers)
Monique van de Ven met haar korfballende dochters (Foto: Peter Kuijpers)

Monique van de Ven is klaar voor play-offs

  •   keer gelezen   Sport

Met een 'Best of three' mag het Erpse Korfrakkers zich proberen te plaatsen voor de zaalfinale korfbal in Eindhoven.  Zondag spelen de Erpsen uit bij DDW in Bladel en een week later in Sporthal Ter Aa volgt de tweede wedstrijd. Winnen beiden elk een wedstrijd volgt er een ('Belle') beslissende wedstrijd op dinsdag  15 maart opnieuw in Erp. Monique van de Ven nam al aan 14 finales deel. Hoogste tijd voor een gesprek.

Door: Peter Kuijpers

Het toeval wilde dat DDW juist afgelopen zondag in de nietszeggende competitieafloop ook de tegenstander was. Monique van de Ven: "Het ging inderdaad nergens meer om, maar toch wil je winnen, dat zit in het beestje. We stonden met de rust achter en dan sluipt er toch zoiets in ons van de wil om te winnen en geven dan volle bak gas. Uiteindelijk wonnen we die partij nog." De finale in Sporthal Zuid in Eindhoven op zaterdag 19 maart en daar gaat het allemaal om. "Dat is het 'Walhalla' van het korfbal. Voor ruim duizend toeschouwers, daar gaat het allemaal om. Ik heb die finale al zo vaak gespeeld, maar het blijft telkens iets speciaals. Je begint beiden op nul en na het fluitsignaal is het vol gaan. Dat is echt genieten en verliezen is geen optie."

Jonkies
De Erpse korfballegende speelt het spelletje al vanaf haar zesde jaar en nog steeds met een geweldige passie en overwinningsdrang. Monique vervolgt: "Ach wat is er nog een mooiere uitlaatklep dat sport in mijn geval korfbal. We hebben ons gezin met drie kinderen, die ook allen korfballen. Zolang de jonkies me niet voorbijrennen kan ik dit niveau zeker nog wel aan. Als dat niet meer lukt dan moet ik stoppen." Bij het naar buitenkijken in huize Van de Ven staat achter in de tuin een paal met gele korf. Dat kan geen toeval zijn. "ja, vooral in de zomer ben ik vaak met mijn meiden bezig hier in de tuin en doen we een onderling wedstrijdje. Geweldig ze vinden het spelletje leuk. Maar als je hier door Erp rijdt zie je boven heggen en schuttingen wel vaker een gele korf er bovenuit steken." Erp leeft mee met De Korfrakkers, het is een club van het dorp.De begeerde finale in Eindhoven

Amper ruimte
De finale in Eindhoven je zou het bijna niet voor kunnen stellen dat Korfrakkers daar geen finalist is. "Nee, het dorp hier leeft zo mee. Je hoort bij de bakker en slager al vaak de kreet 'jullie gaan toch wel naar Eindhoven hé! Dat jaarlijkse feestje willen we niet missen." De korfbalcompetitie kent zowel een zaal- als veldseizoen waar de zaal het meest aansprekend is. Vaak een discussiepunt om dat er amper ruimte zit tussen de twee competities. "Dat klopt wel Als je de zaalfinale wint dan loopt dat meestal naadloos over en is ieder vol enthousiast. Maar na een matig seizoen of verloren finale heb ik ook wel zoiets: nou even niet. De planning loopt ook zo strak dat je een week na de finale al een bekerwedstrijd hebt. Dan denk ik wel eens jeetje nou alweer. De bond heeft daar kennelijk naar geluisterd en want nu beginnen we wat later." Aldus Monique van de Ven, een van de beste korfbalsters van Nederland, die zondag met Korfrakkers in het Rabo Sporthuis in Reusel om 15.00 uur start met 'The best of three' tegen DDW.

Meer berichten