Skunk met winst terug uit Veldhoven (Foto's Theo de Vrede)

Tweede divisie lonkt voor Skunk-mannen

Sport 119 keer gelezen

VELDHOVEN-  Na vorige week een belangrijke overwinning te hebben gepakt tegen middenmoter Kessel was zaterdag Nuvoc de tegenstander. Een team met lange middenaanvallers en veel kracht aan de buitenkant. Ook deze week moest Skunk zorgen voor servicedruk. De eerste drie sets gingen ondanks een gelijk opgaand begin naar Skunk, de bonus werd verloren. Setstanden: 19-25, 22-25, 21-25, 25-23

Een gelijk opgaande strijd in de eerste set zorgde voor enkele spannende taferelen. Op de momenten dat Skunk geen servicedruk gaf kon Nuvoc de lange middenaanvallers aanspelen en wisten ze keer op keer te scoren. Door het blok wat te verzetten en de servicedruk op te voeren werd de eerste set binnengehaald. Set twee had een zelfde wedstrijdbeeld en Skunk wist op het beslissende moment de belangrijke punten binnen te halen.

Set drie begon Skunk met een zeer ruime voorsprong en het leek erop dat Nuvoc gebroken was. Door enkele punten op rij wisten de Velhovenaren gevaarlijk dichtbij te komen. Echter was Skunk ook hier op de beslissende momenten beter en wist het de set te winnen. Set vier liep anders, ook hier stonden de Veghelaren op een ruime voorsprong maar wist Nuvoc terug te komen. Met goede aanvallen en een gelukje op het eind wonnen de gastheren de laatste set en dus het bonuspunt van deze wedstrijd.

Skunk boekt een belangrijke overwinning in de race om het kampioenschap en voor een plek in de tweede divisie. Met nog enkele wedstrijden te gaan staat Skunk twee punten voor op concurrent Hands-up. Op 19 maart is er een thuiswedstrijd tegen VC Limac. In sporthal de Bunders moeten de Veghelaren om 17.00uur laten zien dat het kampioen wil worden.