Tandemduo Tommy van den Eijnde en Yorick Bos.
Tandemduo Tommy van den Eijnde en Yorick Bos.

Geen WK voor Tommy van den Eijnde uit Zeeland

  •   keer gelezen   Sport

ZEELAND | De Zeelander Tommy van den Eijnde kan niet naar het WK en de Paralympische Spelen. Afgelopen zaterdag is hij met zijn tandempartner Yorick Bos hard gevallen tijdens een voorbereidingsperiode op het WK dat aankomend weekend plaatsvindt in Italië. Hij heeft een gebroken sleutelbeen en mogelijk een gebroken rib, vandaag (woensdag) wordt hij geopereerd.

Net als vorig jaar tijdens het WK in Apeldoorn heeft het noodlot toegeslagen. Het tandemduo (Bos/vdEijnde) is - ondanks zware blessures als gevolg van die val - afgelopen jaar sterker terug gekomen en de verwachtingen voor het WK 2016 waren dan ook hoog gespannen. Tijdens de tweewekelijkse voorbereiding (KNWU-trainingskamp) op de overdekte wielerbaan in het Portugese Anadia, is het tandemduo zaterdagmiddag wederom - door nog onbekende oorzaak - gevallen. Het gevolg is ernstig, namelijk een gebroken sleutelbeen voor Tommy, flinke schaafwonden, kleine splinters in de huid en mogelijk nog een gebroken rib. "Tommy zal woensdag een operatie aan de schouder ondergaan", laat zijn vader weten.

Yorick Bos heeft een blauw oog, snee boven het oog, schaafwonden en splinters overgehouden aan de val. Op zondagmorgen zouden ze vanuit Portugal naar Noord-Italië vliegen om daar van 17 tot en met 20 maart deel te nemen aan het WK Paracyling. Zij maakten - gelet op de behaalde resultaten tijdens de diverse internationale wedstrijden (zilver en bronzen medailles) - een serieuze kan?s op een podiumplaats. Helaas zit dit er dit jaar niet meer in. De Paralympische droom 2016 (Rio de Janeiro) is ook volledig van de baan. Het duo gaat nu focussen op de lange termijn, namelijk deelname afdwingen voor de Paralympische Spelen Tokyo 2020.

Meer berichten