Tycho Meulebeek.
Tycho Meulebeek.

Tycho en Manou Meulebeek naar NJK Schoonspringen

  •   keer gelezen   Sport

Den Haag | Het Hofbad in Den Haag stond zondag in het teken van de vierde Jeugd en All In Competitiewedstrijd. Broer en zus Meulebeek sprongen beiden mee. Manou in de D-klasse op de onderdelen 1 meter plank, 3 meter plank en 5 meter platform. Tycho in de B-klasse op de onderdelen 1 en 3 meter plank.

Tycho sprong erg netjes en behaalde zowel op de 1 meter als 3 meter een eerste plek. Op de 3 meter plank liet hij de nummer 2 met ruim 58 punten achter zich en was niet meer in te halen. Op de 1 meter eveneens een fors verschil van 55 punten met de nummer twee. Tycho kan zich nu gaan voorbereiden op de Amsterdam Diving Cup in april waar hij ook weer veel internationale tegenstand krijgt.

Manou sprong op alle onderdelen hoek- en hurkduiken in alle richtingen inclusief anderhalve salto's in twee richtingen. Met een mooi deelnemersveld was het PSV Schoonspringen die de plekken op het podium mocht innemen Manou behaalde op de 1 meter plank een eerste plek met 164,75 punten, op de 3 meter plank een eveneens een eerste plek met 154,10 punten en op het platform een tweede plek met 108,65 punten. Met deze uitslagen hebben zowel Tycho als Manou zich definitief gekwalificeerd voor deelname aan het NJK in juni 2016.

Meer berichten