Start to Walk gaat van start.
Start to Walk gaat van start.

Start to Walk van start

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Start to Run, het programma waarbij mensen op laagdrempelige wijze kennismaken met de hardloopsport, staat al jaren vast op de agenda bij De Keien Atletiek. Dat geldt inmiddels ook voor Start to Walk, waarbij de sportieve wandelsport centraal staat. Zaterdag 2 april gaat een nieuwe editie van start waarbij deelnemers tot en met 6 juni wekelijks samenkomen.

De eerste zaterdag verzamelen deelnemers om 09.00 uur in bij De Keien. Daar wordt een introductie gegeven over de wandelsport. Vervolgens gaat de training van start. Het eerste gedeelte bestaat uit warmlopen. Vervolgens worden oefeningen gedaan om het lichaam, van het hoofd tot en met de tenen, los te maken. Daarna wordt het wandeltempo opgevoerd, waarbij veel aandacht is voor de ademhaling en de loophouding. De training wordt afgesloten met een cooling-down.

Start to Walk gaat tweemaal van start vanaf De Keien Atletiek: op 2 en 9 april. Op de zaterdagen 16 en 23 april verzamelen de deelnemers bij openluchttheater Naat Piek aan de Pnemstraatin Uden om training te krijgen in de natuur.

Op www.dekeienatletiek.nl staat meer informatie. De kosten bedragen tien euro voor de vier bijeenkomsten. Opgeven is mogelijk via Ans Nabuurs, telefoonnummer 0492-321519 en nabuursvosdeel@gmail.com.

Meer berichten