Foto: FC de Rakt.
Foto: FC de Rakt.

Strijden om de Toontje Verkuijlen Bokaal bij FC de Rakt in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Zaterdag 4 en zondag 5 juni staan weer in het teken van het FC de Rakt toernooi om de Toontje Verkuijlen trofee. Op sportpark Moleneind kan jong en oud zich weer uitstekend vermaken en er zijn zelfs trainingskampen op Bedaf.

Op zaterdag vanaf 12.45 uur vindt eerst de onthulling van de Rabobank jeugd Skool plaats. Dit initiatief is om de jeugd in de vereniging uit te dagen om invulling te geven aan respect en sportiviteit. En daarmee een veilig voetbalclub en omgeving voor het kind te creëren. Een van de manieren waarop dit kan, is om een gezamenlijke taal te spreken

Respect
"Zo herinneren we elkaar (jong en oud) er aan waar we voor staan. Hoe we samen aan een sociaal veilige omgeving kunnen werken. Want wat is respect? En hoe doe je dat? Dit doen we door te: luisteren, elkaar zien, gastvrij, trots, eerlijk, open, iedereen mag er zijn, sportief, niet buitensluiten, in elkaars waarde laten, waardering, steun en laat kinderen meedoen", laat de organisatie weten.

Slogan
Om deze woorden echt betekenis te geven, wordt er een slogan onthult die de woorden kracht bijzetten. Deze slogans zijn door de eigen leden bedacht en de winnaar wordt ook dan bekend gemaakt.

Ballonnenwedstrijd
Om 12.00 uur vindt er een ballonnenwedstrijd plaats. Daarna treden alle jeugdteams in een hutseltoernooi aan en het B-teams hebben een eigen B-jongens en B-meisjes toernooi met beide acht deelnemende teams. Er is ook een team uit Lippstadt aanwezig voor de Duitse accenten. Ook wordt er gestreden om de penaltybokaal. Er volgt dan een sfeervolle prijsuitreiking met aansluitend een loterij. Daarna vindt het sponsorentoernooi plaats met maar liefst zestien deelnemende bedrijven. Daarna komt de bekende derde helft waar nog meeste punten kunnen worden binnen gehaald in het bierschuifspel met aansluitend de prijsuitreiking.

Toontje Verkuijlen trofee
Op zondag treden maar liefst achttien heren- en vijf damesteams aan om te strijden om de Toontje Verkuijlen trofee. Alles wordt omlijst met uitstekende muziek en heerlijke hapjes en drankjes.

Joost Wijdeven penaltybokaal.
Hoogtepunt van het weekend wordt de Joost en friends wedstrijd rond de klok van 13.00 uur. Deze staat dit jaar helemaal in het teken van het Ujese Kasteleins elftal tegen de Old stars Walking footbal van FC de Rakt. Dit is een nieuwe manier van voetballen met mensen die nog lekker tegen een balletje willen trappen, maar zo min mogelijk meters willen maken met een gemiddelde leeftijd van 55+.

Tijdens de wedstrijden kan gestreden worden om de Joost Wijdeven penaltybokaal.

Prijsuitreiking
De middag wordt afgesloten met een sfeervolle prijsuitreiking met aansluitend een loterij. Daarna komt de dj Layla T het podium op waarna het dak er echt af kan.

Meer berichten