Er zijn competitiewedstrijden bij De Keien Atletiek op zondag 12 juni.
Er zijn competitiewedstrijden bij De Keien Atletiek op zondag 12 juni.

Competitiewedstrijd bij De Keien Atletiek op zondag 12 juni

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Junioren in de categorie B (jongens en meisjes van 15 tot 17 jaar) van atletiekverenigingen uit de regio komen op zondag 12 juni naar De Keien Atletiek. Die dag vindt de een competitiewedstrijd plaats in stadion De Kuip.

De wedstrijd is een competitiewedstrijd voor B-junioren. De eerste competitiewedstrijd is georganiseerd in Venray. Nu is de tweede wedstrijd in Uden. In Uden wordt een van de vijf wedstrijden gehouden die er deze dag plaats vinden voor de B-junioren. Per onderdeel (100 meter, verspringen, kogelstoten) krijgen de ploegen punten voor de prestatie die ze leveren. Aan het eind van deze dag plaatsen de twaalf beste ploegen over deze vijf wedstrijden zich voor de landelijke finale op 11 september 2016.

De ploegen uit Breda, Tilburg, Vught en Sittard, die naar Uden komen, staan er goed voor om deze finale te halen. De overige ploegen die het opnemen tegen de eigen ploegen van de Keien Atletiek komen uit onder andere Eindhoven, Nijmegen en Weert.

Voor de jongensploeg van de Keien Atletiek komt Aron Koning uit op de 1500 meter en Ivar Janssen gaat speerwerpen. Zij haalden in Venray goede klasseringen en zullen nu ook weer proberen vele punten te scoren.

De meisjes van de Keien Atletiek draaiden in Venray een goede wedstrijd in de middenmoot met als hoogtepunt de verbetering van het clubrecord op discuswerpen door Maud van Hoorn. Zij zal deze zondag weer een poging gaan doen nóg verder te werpen.

Supporters zijn van harte welkom in stadion De Kuip aan de Sportlaan 2.

Meer berichten