Rosa Zwaans.
Rosa Zwaans.

Rosa Zwaans wordt elfde op het Nederlands Kampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Door flink wat voorwedstrijden goed te turnen wist de twaalfjarige Rosa Zwaans van Vlugheid en Kracht zich te plaatsen voor het NK eerste divisie in Tilburg. Met een totaal van 45.25 werd ze elfde van Nederland.

Rosa betrad de wedstrijdvloer met een glimlach op haar gezicht. Vol overgave turnde zij haar vloeroefening wat prachtige beelden opleverde. Ze toonde een dubbel geschroefde salto en mooie dansante passages (12.45). Over de 1.25m hoge pegases liet ze twee verschillende draaisprongen zien, waarvoor ze 11.500 kreeg. Rosa liet vervolgens een sterke brugoefening zien. Slechts bij de eerste reuzenzwaai moest zij haar benen intrekken om niet te vallen. (10.050)
Haar balkoefening verliep stabiel. Met slechts één wankeling kon zij haar oefening afronden. Haar acrobatiek en sprongen werden deze dag erg stabiel geturnd. Ook turnde ze weer een arabier-schroefsalto combinatie en dat leverde flink wat meer punten op. (11.250)
Een dag later stond de toestelfinale brug op het programma. Rosa startte zeer voortvarend, maar moest ook deze dag na haar vluchtelement een extra zwaai maken. Met strakke reuzenzwaaien maakte zij haar oefening af. Met een moeilijkheidsgraad van 4.1 (hoogste van iedereen) werd ze met 10.550 zevende op dit toestel.

Meer berichten