(Foto: www.teamroompot.nl)
(Foto: www.teamroompot.nl)

Tim Kerkhof: 'Het kan een heel mooie koers worden'

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De kans is groot dat Tim Kerkhof (22) van de partij is tijdens de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Voor de wielrenner van de ploeg Roompot - Oranje Peloton is de Osse etappe op 16 juni vrijwel een thuiswedstrijd. De inwoner van Nistelrode werd geboren in Oss, ging er naar school en zit er vaak in het Frans Heesen Stadion als supporter van FC Oss. "Ik wil me in Oss graag laten zien tijdens de koers. Het zal hopelijk kippenvel worden."

door Leon Voskamp

Als Kerkhof de telefoon opneemt, is hij net klaar met de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg. Als hij terugblikt op dit jaar, doet hij dat met wisselende gevoelens. "Ik heb heel de winter in Spanje gezeten als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Misschien was ik teveel gefocust, want rond april was ik mentaal gebroken en vermoeid. Het voorjaar verliep niet zoals ik had gehoopt en ik heb daardoor niet veel koersen gereden." Zijn vorm begint echter weer terug te komen en hij werd door zijn ploeg geselecteerd voor de Ronde van Luxemburg. "We hebben 21 renners en daarvan doen er maar 8 mee in Luxemburg. We rijden ook in een andere ronde, maar dan nog moeten er vijf wielrenners thuis blijven. Dat ik mag koersen, geeft me vertrouwen." Het contract van Kerkhof loopt na dit seizoen af. Zijn doel is om profwielrenner te blijven en daarvoor hoopt hij in de resterende wedstrijden een nieuw contract af te dwingen. "Wielrennen is het mooiste wat er is. Ik leef voor mijn sport. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt. Met plezier rijden is eigenlijk het allerbelangrijkste. Want als je je goed voelt, rij je ook beter."

Kampioen
Kerkhof werd in 2014 Nederlands kampioen bij de beloften. Een eendagskoers ligt hem over het algemeen goed. "Een jaar eerder was ik dichtbij de bronzen plak op het NK. En als tweedejaarsjunior viel ik 300 meter voor de finish, anders had ik met zeven andere renners gesprint om het kampioenschap. Waarom ik vaak goed rijd op een kampioenschap? Extra moraal waarschijnlijk, verder is het moeilijk om te zeggen."

Ronde van Vlaanderen
Met zijn 22 jaar is hij een 'jonkie' in het peloton. "Ik ben nog jong en moet mezelf nog ontdekken als wielrenner. Waar mijn limiet ligt, weet ik niet. Natuurlijk heb ik dromen en wil ik profwielrenner blijven. Maar ik blijf realistisch en bescheiden en werk er hard voor. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Ronde van Vlaanderen, dat was kippenvel. Ik hoop nog meer mooie wedstrijden te mogen rijden en ook goed te presteren."

'Mooie koers'
Zoals eerder aangegeven is de kans groot dat Kerkhof mee mag doen aan de Ster ZLM Toer. Vooral leuk voor de mensen uit Oss en omgeving, die nu kunnen kijken naar hun 'lokale held'. "Dit is een wedstrijd op eigen trainingsgebied. Het weer kan een bepalende rol gaan spelen. Bij regen en wind wordt het een heel mooie koers. Als het droog en windstil is, is er een grote kans op een massasprint. Ik hoop dat er door renners geen rare fratsen worden uitgehaald en dat iedereen veilig over de streep komt."

Meer berichten