Tonni Putman bij Bike Place Volkel.
Tonni Putman bij Bike Place Volkel.

Bike Place Volkel sponsort Tonni Putman in Giro di KiKa

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Voor het tweede jaar op rij gaat Tonni Putman uit Uden de Giro di KiKa rijden.

Giro di KiKa koppelt de sfeer en route van de Giro d'Italia aan een prachtig doel: de strijd tegen kinderkanker. Van 26 juni tot en met 1 juli 2016, 995 kilometer fietsen in zes dagen door de spectaculaire Dolomieten. Bekende Giro klassiekers als de Stelvio, Gavia en de gevreesde Monte Zoncolan zijn onderdeel van Giro di KiKa. Deze sensationele wielerronde in Noord-Italië voor kinderen met kanker.

Giro di KiKa heeft in de afgelopen twee edities bijna 900.000 euro opgehaald. De opbrengst van Giro di KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Dat onderzoek wordt vanaf 2017 gedaan in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Evenals vorig jaar rijd Tonni nu dus weer de Giro di Kika. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. Tonni zit inmiddels al op bijna 10.000 trainingskilometers. Iedere dag een uurtje op de tacx en wekelijks de nodige kilometers op de weg. Trainingstochten naar de Limburgse heuvels en de Vlaamse ardennen zijn meer regel dan uitzondering.

Bike Place Volkel, sponsort het onderhoud van zijn fiets. Goede banden en remmen zijn natuurlijk zeer belangrijk, zeker wanneer je met snelheden, die tegen de 80 kilometer per uur aanlopen, een berg afdaalt.

Wil je Tonni willen sponsoren? Kijk dan op: www.girodikika.nl/tonni-putman

Meer berichten