De studio van SkyLine Radio (Foto's Peter Kuijpers)
De studio van SkyLine Radio (Foto's Peter Kuijpers) De studio van SkyLine Radio (Foto's Peter Kuijpers)

Sportuitzendingen SkyLine radio tijdelijk opgeschort

Sport 587 keer gelezen

UDEN/VEGHEL – De radio sportuitzendingen op de regionale zender SkyLine RTV zijn voorlopig stilgelegd. Oorzaak is een onoplosbare fout in het uitzendsysteem en telefooncentrale. Een vervelende situatie vinden ook zendercoördinator Bart Krijnen en radioman Mark Poulussen. De zender overigens blijft wel gewoon in de lucht met muziek en gesproken woord, alleen voor onder anderen sport kunnen geen gesprekken in het systeem worden ingevoerd.



Bart Krijnen programmaleider bij SkyLine RTV

Bart Krijnen (Tooske) vindt het vreselijk jammer, maar ziet ook geen andere oplossing. Krijnen: "We hebben een nieuw computersysteem aangeschaft, maar het moet nog wel worden geïnstalleerd. We zitten midden in de vakantietijd en dat geeft dan vertraging. De meeste programma's kunnen gewoon doorlopen alleen in het geval sport, met veel input, loopt het dan vast. We doen onze uiterste best om het zo snel mogelijk op te lossen." De huidige storing heeft overigens niets van doen met de TV-uitzendingen, die staan daar los van.



Fons Boekelder van UDI'19

Oplossing
Om die reden start de 'Sport op zaterdag' pas op 3 september met dan als gast UDI'19 trainer Bert Ruijsch. De actualiteiten uitzendingen tussen 07.00 en 09.00 uur op maandag en vrijdag van Peter Kuijpers stoppen om diezelfde reden eveneens tot 5 september, mits de problemen met de telefoon en het computersysteem zijn hersteld. De populaire 55+ Show van Hans en Harold Hultermans is in augustus met vakantie en start weer op 4 september. Inmiddels is ook bekend dat het zondagse sportprogramma voorlopig wegvalt en vervangen wordt door een opiniërend programma achter de sport. Wel worden de uitslagen nog vermeld. Jopie van Lanen van FC De Rakt vindt het jammer: "Heel jammer ik heb het met veel genoegen gedaan. Het was toch altijd een mooie gelegenheid om je clubje wat aandacht te geven op de zondagmiddag." Fons Boekelder van UDI'19 deelde zijn mening: "Ik kan me niet voorstellen dat dit is gestopt. Veel mensen luisterden op de zondag wat er gebeurde bij hun club. Dit is heel jammer en ik hoop dat er snel een oplossing voor komt. Dit mag niet wegvallen", aldus de bevlogen reporter langs de velden.



Joop (Jopie) van Lanen namens FC De Rakt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant