Wessel Kuipers.
Wessel Kuipers.

Wessel Kuipers Nederlands Kampioen geworden op Samos

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | Wessel Kuipers is Nederlands Kampioen geworden op Samos samen met Meta Jans aan de longe in de Z-klasse solo in Ermelo.

Mede dankzij een sterke kür werd hij overtuigend winnaar met een score van 6.764.

Op de Hippiade voltige (de Nederlands kampioenschappen) was Voltigevereniging De Wittegheit uit Odiliapeel zeer prominent vertegenwoordigd met drie teams in de hoogste klassen, bestaande uit twaalf solisten en een duo. Zij hadden zich via diverse selectiewedstrijden geplaatst voor deze hippiade.

Uiteindelijk behaalde de vereniging diverse podiumplaatsen Hieronder de resultaten van de rest van de vereniging.

In de hoogste teamklasse de ZZ werd het eerste team derde op Wim met een score van 6.962. Vooral de kür liep voortreffelijk en werd gewaardeerd met een score van 7.8 De op een na hoogste score van de dag In de teamklasse M werd het derde team op Zidane tweede direct gevolgd met een honderdste verschil door het vierde team op Rainbow.

Bij de solo's in de klasse L behaalde Ilse van Dijk een tweede plaats op Cedric, werd Sander Pannekoek derde, Evi Derks vierde op Samos, Pleun vd Laar zestiend, Esmee Jacobs Achttiende, Dana Portman 21ste, Sanne Theunissen 22ste en Evi Kuipers 24ste.

In de klasse M solo werd Elle van Dijk vierde en Anne van Bebber vijfde. Bij de Pas de deux eindigden Ilse van Dijk en Evi Derks op Lancier op de tweede plek.

Meer berichten