Tweede editie De Maashorst Beweegt op 10 en 11 september

  •   keer gelezen   Sport

NISTELRODE | 'De Maashorst Beweegt' wordt op 10 en 11 september voor de tweede keer gehouden. Gastlocatie is het Natuurcentrum De Maashorst aan de Erenakkerstraat in Nistelrode. Zaterdag 10 september is gereserveerd voor wandelaars die kunnen kiezen uit wandelroutes van 5 kilometer, 10 kilometer, 15, 20 kilometer en 30 kilometer.

Op zondag 11 september zijn de hardlopers aan de beurt voor een Maashorst Run over 5, 10 of 15 kilometer. Voor de kinderen wordt een Kidsrun georganiseerd. Het natuurpark De Maashorst is een unieke plek in Noord-Oost-Brabant. De omvang van het natuurpark bedraagt maar liefst 2400 hectare. Het hart van het natuurgebied is bijzonder vanwege de unieke wijstgronden met haar unieke flora en fauna en sinds kort ook vanwege de wisent.

Het parcours is uitgezet langs de randen van het natuurpark, zodat geen menselijke overlast wordt veroorzaakt. Niettemin is het voor de wandelaars en lopers een flinke plus om zo heerlijk in de natuur actief te kunnen zijn.

De wandeltochten zijn uitgezet over aantrekkelijke routes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Op bepaalde delen van de wandelroute zullen enkele Maashorstboeren hun bedrijf openstellen voor wandelaars. De routes starten en eindigen bij het Natuurcentrum De Maashorst aan de Erenakkerstraat in Nistelrode.

De lange-afstand wandelaars – 20 en 30 kilometer – kunnen starten tussen 8.00 uur en 10.00 uur. De overige afstanden (tot en met 15 kilometer) mogen starten tussen 8.00 uur en 14.00 uur.

Inschrijfkosten
Het inschrijfgeld op de dag zelf bedraagt €5 voor volwassenen en €1 voor kinderen tot 16 jaar. Bij voorinschrijving ontvang je €1 korting. Deelnemers jonger dan 16 jaar mogen bij voorinschrijving dus gratis deelnemen. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 8 september. Wandelaars die aangesloten zijn bij de kWbn, krijgen in beide gevallen een extra korting van € 1.

De runningroutes zijn uitgezet over wegen en brede paden, die deels in de bossen liggen. Er zijn routes over drie afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. Zowel de recreatieve loper als serieuze amateur kan op eigen wijze invulling geven aan een unieke sportieve uitdaging.

Voor vrienden- en bedrijventeams is er een estafetterun van driemaal 5 kilometer. Starttijd van alle afstanden is om 11.00 uur. Voorafgaand aan de loop voor volwassenen is er een Kidsrun van 750m (4 t/m 9 jaar) en 1500m (10 t/m 12 jaar). De Kidsrun vangt aan om 10.15 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.maashorstbeweegt.nl.

Meer berichten