'Het kan rondom de scholen bijna helemaal autovrij zijn'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | In geheel gemeente Uden was het gisteren weer de jaarlijkse autoloze schooldag: de dag waarop aandacht wordt gevestigd op de gevaarlijke verkeerssituaties rondom de scholen. Vaak zijn ouders zelf de veroorzakers hiervan; ze willen hun kinderen zo dicht mogelijk bij school afzetten. Er ontstaan onoverzichtelijke situaties. De verkeersouders Uden vragen gezamenlijk aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de scholen. 

Talitha de Graaf, coördinator verkeersouders: "We hebben de kinderen gevraagd lopend, fietsend of steppend naar school te komen om hun en de ouders/verzorgers bewust te laten worden dat de auto thuis kan blijven staan. Mocht je toch met de auto naar school moeten gaan, dan kun je de auto ook een stukje verderop parkeren. In plaats van vlak voor de school. Houd rekening met elkaar."

In heel gemeente Uden is door bijna alle basisscholen het omgetoverde lied 'de wielen van de bus' naar 'de wielen van mijn fiets', gezongen. Alle kinderen hebben een sleutelhanger ontvangen als reminder van de autoloze schooldag. "We kunnen zeggen dat we ook dit jaar hebben gezien dat het rondom de scholen bijna autovrij kan zijn." Vind je verkeersveiligheid ook zo belangrijk? Word dan verkeersouder. Meer informatie? Stuur een mailtje naar verkeersoudersuden@ziggo.nl.

Meer berichten