Ludiek protest op de N264 maakte duidelijk wat de gevolgen voor de doorstroming zijn bij 30 kilometer per uur.
Ludiek protest op de N264 maakte duidelijk wat de gevolgen voor de doorstroming zijn bij 30 kilometer per uur. (Foto: SK-Media)

Ludiek protest N264: 'Willen vooral een signaal afgeven aan de politiek'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

SINT HUBERT | Aanwonenden van de N264 in Sint Hubert hebben afgelopen woensdag op ludieke wijze geprotesteerd tegen plannen om de provinciale weg te upgraden en om te turnen tot een 30 kilometer-weg. "Wij hebben met ons protest aangetoond wat de gevolgen zijn als de weg is aangepast naar een 30 kilometer-weg", aldus Huub Schuurmans.

Zo'n vijftien demonstranten, allen aanwonenden van de weg, reden met de auto 'drie rondjes' over de N264 in het dorp à 30 kilometer per uur en staken daarbij meermaals over op de zebrapaden in het dorpshart. Het gevolg: verkeerschaos en file. "De politiek zegt constant: 'Het valt wel mee.' Maar een half uurtje protesteren, maakt duidelijk wat er écht gebeurt!", zegt Schuurmans. De actie was overigens niet bedoeld om die problemen duidelijk te maken, maar 'vooral om een signaal af te geven aan de politiek'. "Wij roepen al weken: 'Ga eens met de aanwonenden in gesprek.' Meerdere buurtschappen en direct aanwonenden willen weten met welke oplossingen de provincie of de gemeente komen als het aantal voertuigen straks toch meer blijkt te zijn dan de 12.000 voertuigen zoals ze nu benoemen? Wij worden simpelweg niet gehoord en de politiek wil niet in gesprek. Dat is toch gewoon ongehoord?!"

Meer berichten