Lieve Vrouwenplein krijgt fietsstrook

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | Goed nieuws voor fietsers en voetgangers: het Lieve Vrouwenplein in Uden krijgt een fietsstrook. Gemeente Uden ontving de laatste tijd diverse meldingen van de huidige verkeerssituatie op het Lieve Vrouwenplein. Met name fietsers en voetgangers ervaren de situatie als onveilig. Na overleg met de Stichting FietsForum Uden en omwonenden, is er een aanpak gekozen om deze situatie te verbeteren.

"Het probleem is dat de rijbaan van het Lieve Vrouwenplein is bestraat met natuurstenen", legt wethouder Ingrid Verkuijlen uit. "Deze natuurstenen liggen niet gelijk en zijn lastig voor fietsers. Hierdoor rijden veel fietsers over de trottoirs. De trottoirs zijn ook bestraat met natuurstenen, alleen deze liggen vlakker. Door het gebruik van de trottoirs door de fietsers leidt dit tot onveilige situaties voor fietsers en voetgangers. Omdat de natuurstenen in de rijbaan los liggen en onderhoud nodig hebben, is er meteen gekeken naar een verbetering van de situatie. We hebben daarvoor advies gevraagd aan het FietsForum Uden en zijn tot een gezamenlijke keuze gekomen. Er komt een fietsstrook met vlakke stenen, maar wel in dezelfde kleur zodat het straatbeeld behouden blijft."

Fietsstrook
De gekozen oplossing is dat er een fietsstrook wordt aangelegd aan de kant van de weg met dezelfde breedte als in de Kerkstraat. De natuurstenen in de rijbaan worden opnieuw gestraat. De fietsstrokenzullen worden uitgevoerd in gebakken straatstenen met indien mogelijk nagenoeg dezelfde kleur als de natuurstenen. Het voordeel van deze optie is dat het straatbeeld niet veel wordt aangepast en een goede fietsstrook wordt aangelegd. Hierdoor zullen fietsers minder tot geen gebruik meer maken van het trottoir.

Datum
Wanneer de werkzaamheden starten is nog niet bekend, hiervoor is de gemeente afhankelijk van levertijden. In totaal zullen de werkzaamheden zes weken duren. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en planning.

Meer berichten