De 3 gevaarlijkste straten van gemeente Uden

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | Waar gebeuren de meeste verkeersongevallen in gemeente Uden? Recht op Schadevergoeding uit Uden deed hier onderzoek naar en bracht de gevaarlijkste straten van Uden met de meeste ongelukken in 2019 in kaart.

De Industrielaan en de N264 (deels Lippstadtsingel genoemd) delen samen de eerste plaats met beide 16 verkeersongevallen. Hierna volgt de Rondweg met 11 ongevallen. Deze 3 locaties zijn niet verrassend, omdat het wegen zijn met veel verkeersdeelnemers. Daarnaast zijn het relatief lange wegen met veel rotondes en kruispunten. De N264 is een provinciale weg. Deze staan bekend als de gevaarlijkste wegen van Nederland.

Binnen de bebouwde kom
De Industrielaan bevindt zich binnen de bebouwde kom van Uden. Andere gevaarlijke straten binnen de bebouwde kom zijn de Violierstraat met 10 ongevallen en de President Kennedylaan met 8 ongevallen. Het aantal ongelukken in de Violierstraat in 2019 is flink afgenomen vergeleken met 2018. Toen waren er nog 16 geregistreerde ongelukken. Mogelijk is het aantal verkeersongevallen hoger. Want niet elk incident wordt geregistreerd en de exacte locatie (straat) van het ongeval is niet altijd bekend.

Meer berichten