Weekendafsluiting N605 Gemertseweg ter hoogte van Mutshoek

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

BOEKEL | De N605 Gemertseweg is ter hoogte van de Mutshoek afgesloten van vrijdag 28 mei 19.00 uur tot en met maandag 31 mei 06.00 uur. Het regionale doorgaand verkeer zal worden omgeleid via de N277 en N272. Dura Vermeer realiseert in opdracht van de provincie Noord-Brabant de nieuwe randweg om Boekel. Om de oude en nieuwe N605 met elkaar te verbinden, moet de aannemer de bestaande N605/Gemertseweg gedeeltelijk afsluiten ter hoogte van de Mutshoek. De werkzaamheden vinden in het weekend plaats om de hinder zoveel mogelijk te beperken. 

Plaatselijk zullen in Boekel eveneens omleidingen worden ingesteld voor het gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Indien de werkzaamheden in dit weekend niet uitgevoerd kunnen worden als gevolg van de weersomstandigheden dan worden de werkzaamheden (en de wegafsluiting) doorgeschoven naar het weekend van vrijdag 4 juni tot en met maandag 7 juni.

Nieuwe randweg
De nieuwe randweg, die wordt aangelegd ten westen van de kern Boekel, is een enkelbaans weg met 1 rijstrook per rijrichting en wordt voorzien van geluid reducerend asfalt. Het tracé van de randweg is zo’n 4,7 km lang en bevat vier rotondes. De maximaal toegestane verkeerssnelheid bedraagt 80 km/uur. Medio juni 2021 is de nieuwe randweg gereed.

Meer berichten