CDA maakt zich zorgen over onveilige bereikbaarheid Maashorst

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | Het CDA in Uden zet vraagtekens bij de veilige bereikbaarheid van De Maashorst, vanuit de Pnemstraat en Bosdreef. Dat laat de partij weten in een schriftelijke vraag aan het college van B&W.

De route voor fietsers en vooral voetgangers, via de kruising Rondweg – Industrielaan, Pnemstraat en Bosddreef, richting voornoemde Maashorst veel wordt gebruikt door zowel autoverkeer, fietsers als voetgangers. De route wordt gebruikt om bij onder andere het Slingerpad, Naat Piek en het Speelbos te komen. Te gevaarlijk, vindt de Udense partij. “De oversteek vanuit de Industrielaan richting de Pnemstraat is ingericht op doorgaand auto- fiets- én voetgangersverkeer. Met name de Pnemstraat niet is ingericht op veilige doorgang door middel van alle vervoerswijzen. Hierdoor ontstaan er op deze weg regelmatig ongewenste en zelfs onveilige situaties ontstaan voor voetgangers en fietsers.” De partij haalt ook aan dat op de hoek van de Pnemstraat en Bosdreef ‘vanuit het niets’ een semi-verhard voetpad is aangelegd.

CDA vraagt zich af of inwoners meldingen hebben gedaan met betrekking tot deze verkeerssituatie, en of het college bereid is om de mogelijkheden voor het verbeteren van de verkeerssituatie ter plaatse te onderzoeken. De partij zou graag zien dat er dit jaar nog een plan van aanpak over de situatie aan de raad wordt voorgelegd.

Meer berichten