Fiets-Forum Uden blij met nieuwe fietspaden Land van Ravensteinstraat en Kornetstraat

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | Het Fiets-Forum Uden (FFU) complimenteert de gemeente Uden met de realisatie van twee aanliggende fietspaden langs de Land van Ravensteinstraat en Kornetstraat: een grote verbetering voor de verkeersveiligheid. Het FFU wil het veilig- en extra gebruik van de fiets promoten in de regio Uden-Landerd.

Ook wil ze wil de belangen van alle fietsers in de regio behartigen. Naast het verbeteren van de infrastructuur en onveilige verkeerssituaties, staat hierbij het versterken van het gebruik van de fiets centraal. Voorzitter Ernest de Groot: “Zo werken we proactief met de gemeente aan een beter fietsklimaat in Uden e.o.” 

Land van Ravensteinstraat/Kornetstraat
Het Fiets-Forum Uden is van mening dat de reconstructie van de Land van Ravensteinstraat en Kornetstraat goed verlopen is. De fietsstrook was 1,20-1,25 meter, zelfs minder dan de minimale breedte (1,50 m) in het toenmalige gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). Nu is dat 2,20 meter geworden. “Ouders kunnen nu weer langs hun kind fietsen en ook voor bakfietsen, duo-fietsen en scootmobielen is er nu voldoende ruimte. We danken de gemeenteraad, het college en de organisatie van de gemeente Uden voor deze belangrijke fiets-mijlpaal.”

Meer berichten