<p>De N264, waar in 2021 negen ongelukken gebeurden.</p>

De N264, waar in 2021 negen ongelukken gebeurden.

(Foto: )

In 2021 opnieuw meeste ongelukken op Rondweg en N264

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | De meeste ongevallen in Uden vonden vorig jaar plaats op de Rondweg en de N264. Dat blijkt uit onderzoek van ROSV Letselschade uit Uden. Het letselschadekantoor bracht de straten van Uden waar de meeste ongelukken vorig jaar gebeurden in kaart.

De Rondweg en de N264 behoorden voorgaande jaren ook al tot de gevaarlijkste straten wat betreft ongelukken. Dit jaar gebeurde op de Rondweg dertien ongelukken. Op de N264 ging het negen keer mis. Wat mee kan spelen is dat dit allebei straten met veel verkeersdeelnemers zijn. Daarnaast zijn het relatief lange wegen met veel rotondes en kruispunten. De N264 is bovendien een provinciale weg. Deze staan in het algemeen bekend als de gevaarlijkste wegen van Nederland.

Kastanjeweg en Industrielaan
Op de derde plek staat de Kastanjeweg met vijf ongelukken. Op een gedeelde vierde plek met vier ongelukken staan de Industrielaan, Liessentstraat, Nistelrodeseweg, Pastoor Spieringstraat en de Violierstraat. De Industrielaan valt daarbij op. Het aantal ongelukken op die weg is aanzienlijk gedaald. In 2019 gebeurden daar nog de meeste ongelukken van allemaal, maar liefst zestien. In 2020 stond deze straat op de tweede plek met zeven ongelukken. Of deze weg inderdaad veiliger is geworden, kan nog niet geconcludeerd worden. Vanwege corona en de maatregelen was het aantal ongelukken door heel Nederland immers overal aanzienlijker lager. Wil jij weten hoeveel ongelukken er in jouw straat of omgeving hebben plaats gevonden? Dat kun je hier vinden.

Meer berichten