Basisscholieren in de regio de weg op voor verkeersexamens

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

UDEN | 900 leerlingen van de basisscholen Uden, Volkel en Odiliapeel doen komende weken weer het praktisch verkeersexamen.

Er wordt dan weer volop gefietst in Uden door leerlingen van groep 7. Nadat ze het eerdere theoretische examen hebben voltooid en de fietsen aan een controle zijn onderworpen. De leerlingen rijden met een reflecterend hesje en opeenvolgende nummers bijna dagelijks van alle basisscholen uit Uden, Odiliapeel en Volkel de route voor het praktisch verkeersexamen. Tijdens deze route komen de leerlingen heel veel verschillende verkeerssituaties tegen. “We horen ouders wel eens zeggen dat bepaalde kruisingen wel heel erg moeilijk zijn”, laten de verkeersouders Uden weten. “Of ze stellen de vraag of de route niet anders kan. Maar daarbij beseffen ze niet dat de kinderen deze kruisingen zelf later ook gewoon tegenkomen, of hier nu al komen met de fiets, en hierdoor leren hoe er mee om te gaan. Zolang er eerst met een ouder/verzorger de route meerdere malen wordt gefietst zullen de kinderen dit gaande weg ook zeker leren.”

Route
Tijdens het verkeersexamen zitten ouders langs de weg bij rotondes, kruispunten en verkeerslichten te kijken of de leerlingen verkeersregels, borden en tekens goed kennen, of er goed wordt voorgesorteerd en of ze hun hand uitsteken waar nodig. De route gaat langs de middelbare scholen in Uden waar ze wellicht in de komende jaren naartoe zullen gaan. De route is weer zoals in 2020. Het stuk vanaf de Land van Ravensteinstraat is nu in de verkeerssituatie verbeterd.

Meer berichten