Leerlingen De Palster leren over verkeer

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
UDEN - Op de Germenzeel wordt deze dagen hard gewerkt door de kinderen op Basisschool de Palster. Drie dagen lang worden de kinderen middels diverse projecten alert gemaakt op diverse verkeerssituaties om zich heen.

[image=305497]

Annemarie Ruis, verkeersouder, licht dit toe: “Sinds een aantal jaar werken wij op de Palster met 'alles in 1'. Een lesmethode waarin middels thema's de lesprogramma's gevisualiseerd worden en daardoor voor kinderen herkenbaarder worden. Deze thema's worden van groep 1 tot groep 8 doorgevoerd. Zo is de hele school enkele weken met hetzelfde thema bezig, allen op hun eigen niveau. Daarom zijn we ook het verkeersonderwijs in een themaweek gaan geven. Zo gaat groep vijf maandag middag met de kleuters een wandeling door de wijk maken om hen te leren oversteken en plekken aan te wijzen in hun eigen woonomgeving waar ze op moeten letten. Voor alle kinderen is dit leuk, samenwerken doen we veel hier op school.”
Maandagmiddag wordt door een vrachtwagenchauffeur de dode hoek uitgelegd. “Dit doen we door een bus op de parkeerplaats te zetten, waar de kinderen van groep 7 ook echt kunnen zien hoe groot deze hoek is en waar ze rekening mee moeten houden als ze naast een bus of vrachtwagen fietsen. Verder staat dinsdag de trapvaardigheidskar op het programma. Met skelters en steppen worden op. een uitgezet traject situaties nagebootst. Dit staat voor groep 4 gepland.”
“Natuurlijk zijn fietsverlichtingscheck en zichtbaarheid al behandeld in de donkere dagen en staat woensdag de autoloze schooldag gepland. Alle kinderen komen dan zoveel mogelijk naar school. We creëeren dan twee bushaltes waar de kinderen zich verzamelen en dan samen lopend naar school komen.
Het is prachtig om te zien dat kinderen het fietsen en wandelen leuk vinden, en natuurlijk proberen we ouderen dit ook zoveel mogelijk te laten doen. Niet alleen uit gezondheidsoogpunt, maar ook om de verkeerssituatie bij school zo veilig mogelijk te houden.”
Meer berichten