Rijvaardigheidstest voor 50+-ers

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
VEGHEL – Stichting Platform voor Ouderen en Gehandicapten Veghel bieden automobilisten van 50 jaar en ouder de mogelijkheid om hun rijervaring te laten testen. De test is op 31 oktober in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde.

[image=119748]

Na een kennismakingsgesprek stappen ervaren instructeurs bij de deelnemers in diens eigen auto voor een rit van 50 minuten. Daarna wordt wordt de rit nog eens doorgenomen en krijgt men wellicht handige tips. Belangrijk aspect is hoe men het lichaam in goede conditie kan houden, waardoor men zich veilig kan bewegen in het verkeer. Er is tevens aandacht voor de nieuwe theorie over veilig verkeer.
Het platform adviseert deelnemers om vooraf een ogen- en hoortest te laten doen. Daarvoor zijn afspraken gemaakt bij opticien Pearl en Hoorwinkel van Boxtel in Veghel. Een afspraak is niet nodig.
Deelname aan de test is mogelijk voor automobilisten van 50 jaar of ouder met een geldig rijbewijs uit de gemeente Veghel. Inschrijven kan tot 17 oktober. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor info en aanmelding: Rien Kremers (0413) 35 03 62; Mart van Lieshout (0413) 36 67 95; Joke van de Vorst (0413) 35 48 04.
Meer berichten