Wegen dicht voor historische legerstoet

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
VEGHEL – Eén van de vele activiteiten rond de herdenking van zeventig jaar Operatie Market Garden is een tocht met zo’n vierhonderd historische legervoertuigen. Deze arriveert zondag 14 september in Veghel. Voor een veilige doortocht worden verschillende wegen tijdelijk afgesloten.

[image=287411]

De stoet komt die dag vanuit Eindhoven in het centrum van Veghel aan. Vervolgens gaat de colonne naar het basecamp aan de Corridor in Veghel, voor een verblijf van een week. Op zaterdag 20 september vertrekt deze colonne weer richting Nijmegen.
Voor een veilige passage van deze acht kilometer lange stoet en om de bereikbaarheid van de hulpdiensten te kunnen waarborgen, wordt de route van deze historische colonne afgesloten voor autoverkeer.
Op zondag 14 september van ongeveer 15.30 tot 18.00 uur worden de Corridor, Rembrandtlaan, Sluisstraat, Hoogstraat, Markt, Deken van Miertstraat, Molenstraat, Bolkenplein, Meijerijstraat, Stadhuisplein, Rembrandtlaan, Corridor en Heiligt afgesloten.
Op zaterdag 20 september van 06.30 tot 09.30 uur geldt dat voor Heiligt, Corridor, Rembrandtlaan, Udenseweg, Voorhei, Pastoor van Haarenstraat en Corridor (Uden).
De meest actuele informatie omtrent deze wegafsluitingen wordt geplaatst op www.veghel.nl/omg2014.
Meer informatie over Operatie Market Garden staat op www.omg2014.nl.

[image=287412]
Meer berichten