Extra verkeersmaatregelen op Boekelseweg

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
VEGHEL – De gemeente Veghel gaat extra verkeersmaatregelen treffen op de Boekelseweg, tussen Erp en Boekel. Recente ongevallen met dodelijke afloop hebben er toe geleid dat de verkeersveiligheid ter plaatse, samen met de politie, in kaart is gebracht.

[image=238436]

“In de avond is geconstateerd dat je door de bomen langs de weg op sommige plekken het gevoel hebt in een zwart gat te rijden. Door de bochten is het zicht beperkt. Daarom gaan we extra lichtmasten plaatsen”, vertelt wethouder Jan van Burgsteden. “In één van de flauwe bochten zijn inmiddels extra rode pijlborden neergezet.”
De snelheid blijkt echter het grootste probleem op de Boekelseweg. Er mag over het algemeen niet harder worden gereden dan 60 km/u, maar veel weggebruikers houden zich daar niet aan. Uit snelheidsmetingen van de politie blijkt dat dertig procent te hard rijdt. “We zijn in overleg met het Openbaar Ministerie of het mogelijk is om een flitspaal te plaatsen.” Er worden ook gesprekken met de gemeente Boekel gevoerd, omdat op een deel van de Boekelseweg nog een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. “We zijn in overleg om te kijken of dat niet versneld kan worden doorgevoerd”, stelt Van Burgsteden.

[image=238437]
Meer berichten