Busstation tijdelijk naar Violierstraat

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
UDEN - Het busstation in Uden wordt vanaf 15 april tijdelijk verplaatst naar de Violierstraat. Het is vier weken niet bereikbaar in verband met de afrondende werkzaamheden aan de Leeuweriksweg.

[image=239989]

De herinrichting van de Leeuweriksweg loopt op zijn einde. Om het laatste deel tussen de basisschool De Leeuwerik en de rotonde Land van Ravensteinstraat uit te voeren is het busstation die periode niet bereikbaar voor bussen. Als oplossing is gekozen voor een tijdelijk busstation aan de Violierstraat. Tussen de Anjelierstraat en de Ereprijsstraat, wordt aan de zijde van het Bevrijdingspark door middel van betonplaten een tijdelijk busstation gemaakt. In de omgeving worden maatregelen getroffen om te zorgen voor een verkeersveilige situatie.
De werkzaamheden zijn al begonnen want voor de aanleg van het tijdelijk busstation zijn twee weken nodig. Vanaf 15 april gaan en komen de bussen een maand lang vanaf die plek. Na 6 mei worden de maatregelen, met uitzondering van de verharding, weer weggehaald. De verharding blijft liggen tot ook de aanpassingen aan het busstation uitgevoerd zijn. Daarna wordt de strook in het Bevrijdingspark weer hersteld.
Meer berichten