Weinig zenuwen tijdens verkeersexamen

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
OSS – Van zenuwen leek vrijwel geen sprake tijdens het praktische verkeersexamen dat ook vandaag weer werd afgelegd door verschillende basisschoolleerlingen uit de gemeenten Oss, Bernheze en Maasdonk.

[image=213279]

Met felgekleurde oranje hesjes aan fietsen de leerlingen het examenrondje. Tijdens de route, die start en eindigt achter de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat, staan vijf posten van Het Hooghuis te controleren. Zij kijken of de deelnemers zich houden aan de verkeersregels. Moeite met het controleren hebben ze niet. "Je moet wel goed opletten of ze hun best doen, maar aangezien ze een voor een voorbij komen, is dat goed te zien", vertelt Jordi Verhagen. Over de deelnemers zijn de posten zeer tevreden. "We zien dat ze erg hun best doen", zegt Jari Verstegen.

[image=213278]

Zenuwen
Bij de start zijn niet veel gespannen gezichten te zien. "Ik ben helemaal niet zenuwachtig", aldus de elfjarige Milan van Zandvoort. "Bij de rotondes moet je goed opletten. Het is belangrijk dat je goed je hand uitsteekt, maar dat lukt prima." Als alle fietsers van dezelfde basisschool zijn geweest, krijgen zij direct te horen of ze geslaagd zijn. Vrijwel iedereen haalt het examen direct de eerste keer.

[image=213280]
Meer berichten