Gedeputeerde ‘inspecteert’ wegen in Uden

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
UDEN - Ruud van Heugten, gedeputeerde Mobiliteit van provincie Noord-Brabant reed woensdag 13 juli mee met de verkeersinpecteurs op de provinciale wegen (N279, N264, N277, N329) rond Uden. Samen met de verkeersinpecteurs keek hij naar de kwaliteit van de wegen. Zij kijken hoe het is gesteld met het onderhoud (is er schade, zijn er gaten in de weg?) en de begroeiing langs de weg (netjes gemaaid en gesnoeid?) en of de verkeersborden en de belijning zichtbaar en niet verouderd zijn.

[image=185049]

Van Heugten: “Ik heb vandaag met andere ogen naar de weg leren kijken. De kwaliteit van de wegen en de bebording en beplating langs de weg bepaalt of de weg veilig is. En dus hebben de verkeersinspecteurs een belangrijke taak.” De wegen in Uden waren netjes op orde. Van Heugten: “We troffen (langs de N277) een bestrijdingswagen van de eikenprocessierups aan het werk. De bestrijdingswagen stond half op de weg. Deze hebben we gevraagd om helemaal in de berm te gaan staan, óf helemaal op de weg met signalering. Zo voeren ze hun werkzaamheden veiliger uit. Veiliger voor henzelf en veiliger voor het verkeer.”
Ook bezocht hij het steunpunt in Uden voor de opslag van zout. Erg belangrijk vindt hij het om voldoende zout te hebben, zodat de gladheid op de wegen bestreden kan worden bij sneeuw en ijs in de wintermaanden. “Samenwerking tussen provincie, gemeente en Rijkswaterstaat hiervoor blijft altijd nodig” aldus de gedeputeerde.

[image=185050][image=185051]
Meer berichten