Alternatief plan voor Pnemstraat

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
UDEN - “Naar aanleiding van alle consternatie rond het gebruik van de Pnemstraat, heb ik de Goede Week gebruikt om eens goed na te denken over de ontstane problematiek om tot een adequate oplossing te komen. En warempel, die heb ik gevonden”, zegt Antoon Versteegde, één van de kunstenaars aan de Pnemstraat. Volgens Versteegde zijn de eerste reacties van aanwonenden en gebruikers positief.

[image=134040]

“Het eerste deel van de Pnemstraat, vanaf de Rondweg tot Bosdreef, heet voortaan Bosdreef. De toegangweg tot de Pnemstraat loopt dus altijd via de Bosdreef die na 300 meter haaks naar links draait. Op dat punt mag je het woonerf van de Pnemstraat oprijden tot huisnummer 3 en terug, aangegeven met verbodsborden ‘Woonerf’ en ‘Verboden in te rijden, na 300 meter’ zodat de huisnummers Pnemstraat 2, 3, 5 en 7 nog steeds van beide zijden bereikbaar blijven, maar slechts aan één zijde (in zuidelijke richting) verlaten mogen worden”, legt Antoon Versteegde uit.
“Voor het openluchttheater en het vestzaktheater van Naat Piek alsmede de AUB ateliers van de kunstenaars wordt voortaan het adres Bosdreef 2 gebruikt voor alle bezoekers en leveranciers. Over het algemeen zal men dezelfde weg terug nemen als de heenweg zodat de verkeersdrukte in de Pnemstraat afneemt. Ter hoogte van het Pnemgebouw staat in de Pnemstraat het Eenrichtingsbord 25 meter, dus desgewenst of bij grote drukte of calamiteiten kan men hier gewoon gebruik van maken. Het parkeerterrein bij Naat Piek wordt vergroot door het naastgelegen deel van de naamloze zandweg erbij te betrekken (de haag kan worden weggehaald) en het terrein wordt ingericht met duidelijke parkeerplaatsaanduidingen en verlichting.”
Meer berichten