'Groot kruispunt lastig onderdeel'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
OSS – De straten in Oss worden deze hele week gevuld met fietsende leerlingen van basisscholen uit Oss, Maasdonk, Bernheze en Lith. Met als doel: slagen voor het praktische gedeelte van het verkeersexamen.

VVN afdeling Maasland organiseert van vandaag tot vrijdag 23 april de verkeersexamens voor de groepen zeven en acht. Ongeveer 1.600 leerlingen in fel oranje hesjes passeren deze dagen de controleposten. De start vindt plaats achter de brandweerkazerne in Oss. De route wordt daar ook weer geëindigd. Derdejaars leerlingen van Het Hooghuis, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid zijn ingezet om de controleposten te beheren.

[image=135669]

Zenuwachtig
Voordat Tim (10) en Nick (11) het examen aflegden, waren ze wel een beetje zenuwachtig. ”Ik ga extra letten op het voorsorteren, want dat vind ik nog best moeilijk”, vertelt Tim. Nick vindt het nog lastig om op een rotonde zijn hand uit te steken. ”Ik moet mijn wiebelende fiets onder controle houden en ook nog eens op het verkeer letten.” Klasgenootje Benthe (12) heeft al gefietst en heeft geen foutjes gemaakt. ”Een moeilijk punt is wel het grote kruispunt waar we een wijde bocht moeten maken. Maar achteraf valt het allemaal wel mee. Je hoeft eigenlijk niet zo zenuwachtig te zijn”, legt Benthe uit.

[image=135671]
[image=135670]
Meer berichten