Kantelsimulator VVN Maasland op Burchtplein

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
OSS – VeiligVerkeerNederland Maasland is uiteraard ook weer aanwezig op de VerkeersVeiligheidsdag die zondag 25 april van 11.00 tot 18.00 uur wordt gehouden op het Burchtplein. De kantelsimulator, een publieksfavoriet, is op de dag ook weer te gebruiken.

“Het is een hele ervaring om in die simulator te zitten”, weet Antoon de Klein, vice-voorzitter van VeiligVerkeerNederland Maasland. “Het is weliswaar een rustige situatie, die vergelijkbaar is met reddend zwemmen.” Toch is de simulator erg leerzaam en spectaculair. ”Wij vertellen vervolgens wat je moet doen om uit het voertuig te komen.” De 24-koppige afvaardiging heeft echter meer te bieden. “Zo is er een fietsbandenplakwedstrijd en een educatieve verkeerstuin met een skelterbaan voor de kinderen. Die is opgebouwd zoals in het normale verkeer, met een zebrapad en een verkeerslicht. Alle scholen in de omgeving hebben daar al eens gebruik van mogen maken.”

[image=136050]

Vragen
Ook voor alle vragen over verkeersveiligheid zijn de mensen van VeiligVerkeerNederland Maasland beschikbaar. “We krijgen altijd een heel breed scala van vragen van de bezoekers. We hebben een informatiepunt, daar is iedereen welkom.” Daarnaast kan de kennis over verkeer worden getest door een flyer te bemachtigen bij één van de rondlopende clowns. “Daarbij gaat het vooral om de dode hoek.” Die kennis kan daarna getest worden door zelf achter het stuur van een vrachtwagen plaats te nemen.

Knutselfiets
VeiligVerkeerNederland Maasland was met de knutselfiets, een fiets die kinderen volledig zelf in elkaar kunnen zetten, in 2008 één van de winnaars van het Coöperatief Dividend voor Oss en omgeving. Arno Smits, eigenaar van Smits Opleidingen én Ondernemer van het Jaar, overhandigt op de VerkeersVeiligheidsdag officieel een cheque ter waarde van 2500 euro voor dat project. “De knutselfiets nemen we ook mee, in de kist. Daar zit alles op en aan, mensen kunnen de fiets in gedeeltes zien.”
Meer berichten