Verkeer negeert eenrichtingsverkeer massaal

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
VEGHEL – De één vloekt, de ander kijkt niet begrijpend rond, maar slechts een enkeling keert daadwerkelijk om: ‘het nieuwe rijden’ in het centrum van Veghel is nog verre van ingeburgerd. Verreweg de meeste automobilisten hebben maling aan het eenrichtingsverkeer in de Molenstraat en Hoofdstraat. Áls ze het al zien… De gemeente geeft aan voorlopig begrip te hebben en een gewenningsperiode aan te houden.

[image=148840]

Wethouder Annemieke van de Ven beaamt dat veel bestuurders nog geen rekening houden met de nieuwe situatie. Maar door de nieuwe situatie én door de vakantieperiode is direct handhaven en bekeuringen uitdelen haar een brug te ver. “Wat wij in ieder geval doen, net als destijds bij de veranderde situatie op het Stadhuisplein, is mensen de gelegenheid geven eraan te wennen. Na een paar weken kijken we dan weer verder. Is het dan nog steeds zo dat bestuurders veelvuldig verkeerd reageren, dan gaan we kijken naar andere maatregelen.”
Ook meldt de wethouder dat ze gaat kijken naar de situering van de verkeersborden die op de nieuwe situatie duiden; verder wil de gemeente het eenrichtingsverkeer in het centrum nog een paar keer via (lokale) media onder de aandacht brengen. “Voorlopig kijken we het nog even aan. Je moet mensen wel de gelegenheid geven de knop om te zetten.”

[image=148842]

In de Molenstraat is de situatie het lastigst: daar mogen auto’s bij de kerk wél de Deken van Miertstraat inrijden, maar even verderop, na het parkeerterreintje aan de Korte Kerkstraat, waar de Deken van Miertstraat overgaat in de Molenstraat, geldt een inrijverbod. Autoverkeer kan de Molenstraat dus feitelijk alleen nog vanuit de Stationsstraat inrijden. De Hoofdstraat is uitsluitend nog vanuit Vlas en Graan bereikbaar en niet meer vanaf het Stadhuisplein (hoek Blokker).
Meer berichten