Bromvliegers voelen zich weer jong

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MARIAHEIDE – Voor de eerste keer in Mariaheide, maar niet voor het eerst een succes: Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers blikt terug op een geslaag Bromfiets Treffen, dat zondag gehouden is.

[image=148123]

Met maar liefst 259 deelnemers (en dus evenveel oude voertuigen) was er voldoende te zien voor de belangstellenden die het Dobbelsteenplein bezochten. ’s Ochtends was er al aardig wat bekijks, maar na de toertocht, waarbij vijf uitvallers te noteren vielen, was het Heise dorpshart ook weer gezellig druk.

[image=148122]

Eén van de deelnemers is Piet van Duijnhoven. De Nistelrodenaar won de prijs ‘Best of Show’, ofwel de beker voor de mooiste deelnemer. Van Duijnhoven rijdt op een Zündapp C50 uit 1968 en meldt dat alle onderdelen origineel zijn. “Alles. Ik heb deze zelf gerestaureerd, ik haal ze helemaal uit elkaar. Techniek is mijn vak en mijn hobby. Zelfs alle bouten zijn origineel: overal staat RIBE op. Zegt jou niks, maar de kenners wel.” Van Duijnhoven, die mede-eigenaar is van een metaalbewerkingsbedrijf in Oss, herinnert zich nog goed hoe graag hij op zijn zestiende een nieuwe Zündapp had gekocht. “Deze brommers waren er nét toen ik zestien werd. Maar ik mocht er geen van mijn vader, het moest een tweedehandsje zijn. Ik zou mijn geld nog hard nodig hebben om te trouwen en voor een huis, zei hij. Duizend gulden kostte hij toen ongeveer en dat was teveel. Nu is deze een veelvoud waard.” Net als alle andere deelnemers genoot Van Duijnhoven van de tocht. “Je voelt je weer jong hè. De meeste gekken hier zijn even zo oud als ik. Maar: het rijden is mooi, maar eigenlijk gaat het mij om het restaureren. Dat vind ik gewoon mooi.”

[image=148115]

[image=148116]

[image=148117]

[image=148118]

[image=148119]

[image=148120]

[image=148121]
Meer berichten