‘Ongelukken kunnen niet uitblijven’

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
UDEN – Ruud Geerders klaagde woensdag bij wethouder Delhez over alle gaten in de wegen die wél met witte strepen aangegeven zijn, maar nog niet opgevuld zijn: “Vierkante, langwerpige, grote gaten, kleine gaten. Wanneer worden deze gaten nu eens opgevuld in plaats van alleen maar omzoomd door witte strepen, want het loopt op sommige wegen de spuigaten uit en ongelukken kunnen gewoon niet uitblijven.”

[image=139198]

Wethouder Delhez stelde dat in heel Nederland veel winterschade is ontstaan en dat de gemeente volop herstelwerkzaamheden laat uitvoeren. Zijn ambtenaar Auke Prinsen vertelde echter dat er eigenlijk nog begonnen moet worden met die herstelwerkzaamheden. “We zijn in afwachting van de aannemer waar geldt wie ‘het eerst komt, wie het eerst maalt, maar we hebben de afspraak ‘vóór de zomer zijn alle winterschades opgelost’ en waar nodig voeren wij noodreparaties uit met eigen mensen.”
Ruud Geerders was boos: “De aannemer bepaalt?! Er is nogal wat kapot, dat moet gewoon gemaakt worden. Er moet opdracht gegeven worden om daar aan te beginnen!”
Auke Prinsen vertelde dat er bepaalde regels zijn waarmee de herstelwerkzaamheden gegund worden. “De aanbesteding is geweest. Het gaat nu om het beschikbaar zijn van de aannemer om te starten en daarvan zijn we in afwachting.”

[image=132504]
Meer berichten