'Succes lobby A77 valt of staat bij wens provincie'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
RIJKEVOORT | Het succes van de lobby om de A77 verlengd te krijgen vanaf knooppunt Rijkevoort tot de A50 bij Uden, valt of staat bij de wens van de provincie Noord-Brabant. "Die zal ook achter deze plannen moeten staan", stelt Kamerlid Barbara Visser (VVD). 

[image=317275]

Visser vervolgt: "Om in Nederland een nieuwe weg of spoorbaan gerealiseerd te krijgen, moet je ervoor zorgen dat het op de agenda van het MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) komt. Het moet breed gedragen worden, sowieso door de provincie Noord-Brabant. Je moet met een goed 'bid book' komen, waarin de verschillende voordelen voor zowel de mobiliteit en leefbaarheid als de economische kansen aan bod komen."
De provincie ziet vooralsnog niets in het doortrekken van de A77. "Maar Maastricht en Den Bosch zitten inmiddels regelmatig met elkaar aan tafel en in Maastricht zitten ze op dezelfde lijn als wij", weet Frans Pekema van VVD Bergen.
"Ik wil benadrukken dat het geen VVD-dingetje is, maar een breedgedragen wens van het Land van Cuijk, Noord-Limburg, Uden-Veghel en het Duitse achterland", zegt de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest. "We weten dat doortrekken van de A67 van Eindhoven naar Venlo eerste prioriteit heeft, maar daarna kunnen we doorpakken."
Meer berichten