Logo kliknieuws.nl/uden
Toxandria won van De Zwaluw. (Foto: Jeff Meijs)
Toxandria won van De Zwaluw. (Foto: Jeff Meijs)

5G: Gassel wint van SC St. Hubert, Astrantia verslaat trefzeker VCO

  •   keer gelezen   Verkiezingen

Koploper Estria kwam in de vijfde klasse G niet in actie. Runner-up Gassel wel en die ploeg won met 1-2 bij SC St. Hubert. Zo blijft het nog een beetje spannend, al moet het gek lopen als Estria de titel niet pakt. Onderin scoorde VCO drie keer, maar verloor het wel van Astrantia: 3-4. Ook Ruwaard pakte geen driepunter. De Willy's was duidelijk sterker, maar won 'slechts' met 2-1.

De Willy's - Ruwaard 2-1
De Willy's won maar nipt van sv Ruwaard, maar het verschil in niveau was groter dan de uitslag doet vermoeden. "Als je de uitslag ziet, denk je dat het spannend was. Maar dat lag meer aan ons", aldus trainer Jeroen Denissen van De Willy's. "We hebben zeker de tweede helft verzuimd om vier a vijf keer te scoren en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen." Het was Ruwaard dat via Daley van de Wetering op voorsprong kwam. Via Stein Jacops was het weer gelijk en Nick van den Heuvel bezorgde zijn ploeg drie punten. "We hadden geen oefenwedstrijd in de benen, dus dit is wel lekker beginnen. Op naar WHV."

VCO - Astrantia 3-4
Een vroege 2-0 achterstand bleek niet fataal voor de mannen uit Middelaar. Binnen vijf minuten was VCO twee keer trefzeker en moest Astrantia in de achtervolging. Nog voor rust kopte Jos Lemmen een voorzet van Nick Sengers binnen en Willem Kroon controleerde een voorzet van Dennis Simons en ronde feilloos af. Dit bracht de ruststand op 2-2. In de tweede helft scoorde Thijn Fransman de 2-3. Hij omspeelde de keeper en schoof beheerst binnen. Hans Kroon leek, na een combinatie met Fransman, de wedstrijd in het slot te gooien door de 2-4 binnen te schieten. Onoplettendheid in de verdediging zorgde echter voor de 3-4 en daarmee voor een spannende slotfase. Astrantia hield stand en ging met 3 punten naar huis.

WHV - GVV'57 2-0
WHV pakt drie verdiende punten tegen GVV'57. De thuisploeg was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De supporters van WHV moesten tot de 38ste minuut wachten totdat er gescoord werd. Een strakke corner van Teun van Mil werd hard binnengekopt door Thijs Lunenburg. In het eerste kwartier van de tweede helft kwamen de gasten opzetten en moest doelman Bram van de Pas regelmatig in actie komen. Na twintig minuten was het WHV dat de controle weer overnam en dat resulteerde in de 69ste minuut in de 2-0 van Yorick van de Rakt (foto hieronder). Die laatste Van de Rakt werd in de slotfase nog neergehaald door de doelman, die daarop met rood moest vertrekken.


Toxandria - SCV'58 3-2
Toxandria klom naar de vierde plaats dankzij een 3-2 overwinning op SCV'58. Bastiaan Bulkens, Twan Dekkers en Jeroen Rongen waren trefzeker voor 'Tox'.

SC St. Hubert - Gassel 1-2
Gassel maakt geen fout op bezoek bij SC St. Hubert, al ging het zeker niet eenvoudig. Gassel nam via Cas van Houtum een voorsprong, maar het was de thuisploeg dat in de slotfase via een penalty op gelijke hoogte kwam. Roel Strik zorgde uiteindelijk toch nog voor drie Gasselse punten.

De Zwaluw - Odiliapeel 1-2
Odiliapeel pakte op bezoek bij De Zwaluw drie punten. Roy van Lankveld en Luuk van der Pol (penalty) zorgden voor de doelpunten van de gasten. Youri Geurts bepaalde de eindstand op 1-2.
Foto's: Jeff Meijs

Vijfde klasse G:
De Willy's - Ruwaard 2-1
VCO - Astrantia 3-4
WHV - GVV'57 2-0
Toxandria - SCV'58 3-2
SC St. Hubert - Gassel 1-2
De Zwaluw - Odiliapeel 1-2

1. Estria 9-27
2. Gassel 11-27
3. VIOS'38 10-22
4. Toxandria 10-20
5. Odiliapeel 10-19
6. De Zwaluw 11-18
7. Astrantia 10-17
8. WHV 10-15
9. GVV'57 10-13
10. SCV'58 10-12
11. De Willy's 10-7
12. SC St. Hubert 11-4
13. VCO 11-2
14. Ruwaard 11-2

Ruwaard - VIOS'38
Gassel - Toxandria
Astrantia - Estria
Odiliapeel - SC. St. Hubert
WHV - De Willy's
SCV'58 - VCO
GVV'57 - De Zwaluw

Meer berichten