De stadsbus
De stadsbus

CDA Uden regelt tijdelijke stadsbus voor inwoners gemeente Uden

  •   keer gelezen   Verkiezingen

UDEN | CDA Uden zorgt voor een tijdelijke stadsbus op zaterdag 17 maart. Van 12.00 tot 02.00 uur worden inwoners gratis naar het centrum en terug gebracht.

Het CDA regelt de stadsbus omdat bereikbaarheid één van de hoofdthema's van CDA-Uden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart is. Voor de logistieke bereikbaarheid komt er een speciale route door Odiliapeel, Volkel en de verschillende wijken in Uden. Er zijn CDA'ers aanwezig om te assisteren met in- en uitstappen indien dat nodig is.

Jeugd
Voor de jeugd van Volkel en Odiliapeel wordt de bus in de avond en nacht gebruikt om de jeugd naar het centrum van Uden te brengen om uit te gaan. Ook zij worden weer veilig thuisgebracht. Op deze manier vraagt het CDA aandacht voor de bereikbaarheid van Uden, maar ook vooral voor de fysieke mogelijkheden van alle inwoners om daadwerkelijk mee te doen in Uden.

Achterbankgesprekken
Bereikbaarheid is echter breder dan alleen het logistieke aspect, vindt de partij: "Bereikbaarheid is ook de afstand tussen de inwoners van Uden en de politiek. Het CDA wil dat alle inwoners kunnen meedoen en meebeslissen. Om ook die wens zichtbaar te maken zijn er in de middag zogenaamde 'achterbankgesprekken'." Maurits van den Bosch, lijsttrekker van het CDA, nodigt iedereen uit in de bus om niet alleen naar een andere plek te worden vervoerd, maar ook om het inhoudelijke gesprek met elkaar aan te gaan. Het directe contact met de inwoners is volgens Van den Bosch de kurk waar de politiek op drijft. 'De politiek is er voor de burgers en niet andersom', verwoordt hij dit standpunt.

Programma
Het volledige programma van de eerste Udense stadsbus wordt de komende weken gepubliceerd. Kijk voor actuele informatie op ww.cdauden.nl en www.facebook.com/cdauden.nl. Op die dag is er ook en speciaal telefoonnummer waar naar gebeld kan worden op zaterdag 17 maart tussen 12.00 en 02.00 uur: 06 14 89 24 75.

Meer berichten