Logo kliknieuws.nl/uden
BLOG

'UdenPlus houdt van De Maashorst'

  •   keer gelezen   Verkiezingen

"In een leeftijdsvriendelijke gemeente is het belangrijk dat alle inwoners kunnen recreëren. Voor de een zal dat zijn door te sporten, voor een ander door te wandelen of fietsen. En waar kan dat beter dan in het prachtige natuurgebied De Maashorst? UdenPlus steunt dan ook initiatieven om te komen tot één Maashorst gemeente, waarmee een goed beheer van dit gebied ook op langere termijn gewaarborgd zal zijn. 

"Op De Maashorst kun je allerlei soorten van recreatie tegenkomen, van wandelaars of mensen in een rolstoel tot hardlopers, van recreatieve fietsers tot wielrenners en mountainbikers en van mensen die met hun hond wandelen tot liefhebbers van planten, insecten of grote grazers. En juist daarom is het zo belangrijk dat men rekening met elkaar houdt", aldus Berry Dufornee, Maashorst Ranger én nummer 4 op de kieslijst van UdenPlus. "Van de dieren op De Maashorst is wellicht de teek uiteindelijk het gevaarlijkst, maar wederzijds respect tussen mens en dier blijft belangrijk. Momenteel zijn de eerste kalfjes bij de taurossen al geboren en net als iedere moeder heeft de tauros-koe de neiging haar "kind" te beschermen. Dus houd afstand, de hond aangelijnd en ren of fiets niet door de kudde of tussen moeder en jong." 

Maar De Maashorst is ook belangrijk voor de werkgelegenheid. Al meer dan 100 bedrijven en bedrijfjes zijn aan de rand van het gebied actief. Gelukkig altijd op een natuurvriendelijke manier en ook deze initiatieven steunt UdenPlus. "Want Uden is geen industrie-gemeente. Uden heeft zijn typische karakter te danken aan de oorsprong van de dorpen: agrarisch en gericht op de natuur", vult lijsttrekker Tinie Kardol aan. "Maar we moeten ook oog hebben voor de agrariërs die moeten of willen stoppen en met opvolgingsproblemen zitten. De gemeente heeft daar ook een rol in en die mag zij niet uit de weg gaan. UdenPlus is bereid ook op dat punt verantwoordelijkheid te nemen.""
 

Meer berichten