Logo kliknieuws.nl/uden
BLOG

'Lijst 8 UdenPlus komt op voor de zwijgende meerderheid!'

  •   keer gelezen   Verkiezingen

UDEN | "UdenPlus is weliswaar vorig jaar opgericht, maar in feite al bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 "geboren". Geen enkele partij in Uden, landelijk noch lokaal, besteedde op dat moment aandacht aan de gevolgen van de vergrijzing. Om deze leemte op te vullen in een streven naar een leeftijdsvriendelijke gemeente, doet UdenPlus mee aan de huidige verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018. Een leeftijdsvriendelijke gemeente is een concept van de Wereld Gezondheids Organisatie voor een gemeente waarin jong én ouder op een andere en betere manier met elkaar samenleven. 

Al in augustus 2017 publiceerde UdenPlus een consistent en samenhangend leeftijdsvriendelijk programma, opgedeeld in een 8-tal concrete thema's. Inmiddels doen andere Udense partijen in hun verkiezingscampagnes pogingen daarbij aan te sluiten, getuige terminologieën zoals: "... die groei en aanwas van jonge mensen heeft Uden nodig om ook voor onze oudere Udenaren een veerkrachtige gemeente te blijven ..." en zoals over eenzame ouderen: "We kunnen steeds langer thuis blijven wonen. Voor de meeste mensen is dit fijn, maar sommige ouderen voelen zich hierdoor juist eenzaam. Zij moeten de keuze hebben om op een andere plek of een andere manier te wonen ...". 

UdenPlus heeft - onder andere met lijsttrekker Tinie Kardol - aantoonbare kennis en ervaring om aan het leeftijdsvriendelijke concept uitvoering te geven! Hoog op de UdenPlus agenda staan daarbij meer ontmoetingsplaatsen, de Markt in Uden vaker autovrij, een bewegingspark voor jong én ouder in het Bevrijdingspark, meer aandacht bij woningbouw voor starterswoningen en creatieve woonvormen, versterking van het buurtgevoel, zorg voor elkaar, veilige buurten, goede verlichting, aanpak van overlast en het opvullen van de lelijke gaten rond het centrum met voor ouderen geschikte woningen."

UdenPlus

Meer berichten